Filistin Kızılayı: Sınır kapılarının kapatılması insani felaketin habercisidir

Filistin Kızılayı,, işgal kuvvetlerinin Refah sınır kapısını ele geçirip işgal etmesi ve tamamen kapatmasının ardından geçişlerin sürekli olarak kapatılması sonucunda Gazze Şeridi'ndeki kötüleşen insani koşullar konusunda uyardı.
Kızılay tarafından yapılan açıklamada, Refah sınır kapısının Gazze'deki tüm sektörleri besleyen ana kaynak olduğunu belirterek, işgal rejiminin gıda, ilaç, yakıt ve insani yardım girişlerini engellemesinin, insani ve sağlık açısında bir felaketin habercisi olduğu vurgulandı.
İşgalin, gıda girişini engellemesi nedeniyle yiyecek stoklarının bitme aşamasına geldiğine işaret edilen açıklamada, bu nedenle kıtlığın yakın olduğu uyarısında bulunuldu.
Açıklamada, "İşgalci kuvvetlerin, bu yardımlara erişiminin engellenmesinden kaynaklanan ciddi insani yardım kıtlığı nedeniyle vatandaşlar tehlikeli düzeyde gıda güvensizliği yaşıyor; bu durum, işgalci otoritenin gerekli önlemleri alması gerektiğini öngören uluslararası insancıl hukuku açıkça ihlal ediyor." denildi.
Açıklamanın devamında, işgalin yakıt girişini sürekli olarak engellemesi nedeniyle jeneratörlerin, ambulansların, içme suyu arındırma tesislerinin ve kanalizasyon sisteminin çalıştırılamayacağına dikkat çekilerek, bu durumun beraberinde sağlık sistemini çökertebileceği uyarısında bulunuldu.
Kızılay, uluslararası topluluğa ve uluslararası insani yardım kuruluşlarına, , özellikle Refah sınır kapısını açmaları için işgal yetkililerine baskı yaparak acil müdahalede bulunmaları ve insani yardımın kesintisiz, sürdürülebilir ve yeterli akışının kalıcı olarak ve herhangi bir koşul veya kısıtlama olmaksızın sağlanması için çağrıda bulundu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İran'ın Cenevre’deki daimi temsilcisi ve büyükelçisi, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’nde, İran karşıtı bir kararın kabul edilmesini sert bir şekilde eleştirerek, bu kararı ayrımcı bir girişim ve Konsey’in itibarını zedeleyici bir adım olarak değerlendirdi.
ABD'nin Çin'den ithal ürünlere uyguladığı yüzde 34'lük gümrük vergisi artışına karşılık, Çin'den aynı oranda misilleme geldi.
ABD'nin orta ve güney eyaletlerini vuran şiddetli fırtına ve hortumlar büyük yıkıma neden oldu. Son 24 saatte 30’dan fazla hortum meydana gelirken, ölenlerin sayısı 7’ye, yaralı sayısı ise 13'e yükseldi.
Mısır'ın Sina Yarımadası'ndaki askeri faaliyetleri, bölgedeki askeri altyapı projeleri, asker sayısı artışı ve ağır teçhizat konuşlandırmasının siyonist rejimi rahatsız ettiği belirtildi.