Finans merkezi Lihtenştayn'da kritik siber saldırı
Avrupa'nın önemli finans merkezlerinden Lihtenştayn'da şirket, vakıf ve tröstlerin gerçek faydalanıcılarına ilişkin resmi kayıt sistemine düzenlenen siber saldırıda yaklaşık 31 bin kişiye ait verilere erişildi.
Lihtenştayn hükümetinden yapılan açıklamada, "ekonomik faydalanıcılar sicili" olarak bilinen kayıt sisteminin geçen hafta çarşambayı perşembeye bağlayan gece siber saldırıya uğradığı bildirildi.
Yetkililer, ihlalin perşembe günü tespit edilmesinin ardından sistemin güvenliğinin sağlanması amacıyla gerekli önlemlerin alındığını ve kayıt sisteminin çevrim dışı bırakıldığını açıkladı.
Hükümet, mevcut bulgulara göre sistemde yer alan verilerin değiştirilmediği veya silinmediğine ilişkin herhangi bir işaret bulunmadığını belirtti. Ancak saldırganların yaklaşık 31 bin kişiye ait kayıt bilgilerine erişim sağladığı ifade edildi.
Şirketler, vakıflar ve tröstlerin gerçek faydalanıcılarını içeren söz konusu kayıt sistemi, kara para aklama ve terörün finansmanıyla mücadele kapsamında oluşturulmuş resmi mekanizmalar arasında yer alıyor.
Yaklaşık 40 bin nüfuslu Lihtenştayn, İsviçre ile Avusturya arasında bulunan ve ekonomisinde finans sektörünün belirleyici rol oynadığı küçük bir Avrupa ülkesi olarak biliniyor.
Hükümet, saldırının kapsamını ve olası etkilerini araştırmak üzere hafta sonu bir kriz masası oluşturulduğunu, olayla ilgili teknik ve adli incelemelerin sürdüğünü duyurdu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kanada'nın ikinci büyük havayolu şirketi WestJet'te görev yapan yaklaşık 4 bin 400 kabin memuru, ücret ve çalışma koşullarına ilişkin toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine greve başladı.
Rusya'nın başkenti Moskova'da lüks bir İtalyan restoranında meydana gelen bombalı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, 21 kişi yaralandı.
ABD ile İran arasında diplomatik temasların yeniden başlayacağı beklentisi, küresel petrol piyasalarında tansiyonu düşürdü. Brent petrolün varil fiyatı 83 dolara düştü.