Fransa'da şiddetli yağışlar nedeniyle turuncu alarm
Fransa’nın güneyinde etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle sel ve taşkın riskine karşı alarm seviyesi "turuncu" seviyeye yükseltildi.
Ülkenin güneyinde birçok vilayette şiddetli yağışlar nedeniyle sel ve taşkın riskine karşı uyarı yapıldı.
Fransız meteoroloji ajansı Meteo France’a göre, ülkenin güneyindeki Gard Ardeche, Lozere, Herault ve Aveyron vilayetlerinde şiddetli yağışlar etkili oluyor.
Bu vilayetlerde taşkın ve sel riskine karşı hafta sonu için "turuncu alarm" verildi.
Metro France, Var ve Bouches-du-Rhone vilayetlerinde hafta başında beklenen şiddetli yağışlara karşı uyarıda bulunarak, bu vilayetlerdeki "sarı alarm" seviyesinin gelecek günlerde değişebileceğini kaydetti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ve Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil, telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Endonezya'nın Java Adası'nın doğusunda bulunan Semeru Yanardağı'nda 6 kez patlama yaşanırken, 1200 metre yüksekliğe kül püskürttü.
Romanya Sağlık Bakanlığı, 40 yılı aşkın bir sürenin ardından ilk kez cüzzam vakası tespit edildiğini bildirdi.