G7 Maliye Bakanları, Rusya'ya yönelik ilave tedbirleri görüştü

G7 Maliye Bakanları, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşını sona erdirmesi için baskıları artırmaya yönelik ilave tedbirleri tartışmak üzere toplandı.
Kanada Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'da son zamanlarda gerçekleştirdiği saldırılar ve 10 Eylül'de Rus insansız hava araçlarının Polonya hava sahasını ihlal etmesi gibi tutumları ve ateşkesi kabul etmemesinin, söz konusu G7 Maliye Bakanları toplantısının düzenlenmesine neden olduğu belirtildi.
Açıklamada, “Kanada, G7 Başkanlığı kapsamında, Rusya üzerindeki baskıyı artırmak ve Ukrayna'nın uzun vadeli güvenliğini ve toparlanmasını desteklemek için G7 müttefikleriyle yakın iş birliği içinde çalışmaya kararlıdır” ifadelerine yer verildi.
G7’nin Rusya'yı durdurmaya kararlı olduğu ifade edilen açıklamada, “G7, Rusya'nın savaşını finanse etme kabiliyetini zayıflatmak için ekonomik önlemlerin daha da güçlendirilmesini görüşmek üzere bir araya geldi. G7 Bakanları, Ukrayna'nın savunmasını finanse etmek için dondurulmuş Rus devlet varlıklarının daha fazla kullanılmasına yönelik görüşmeleri hızlandırmaya ve Ukrayna'ya mali desteği daha da artırmaya olanak sağlayacak diğer mekanizmaları araştırmaya karar verdiler. Bu karar, Ukrayna'nın toparlanmasını desteklemek ve Rusya'nın savaş çabalarını finanse eden veya destekleyen hiçbir ülke, kuruluş veya aktörün Ukrayna'nın yeniden inşasından yararlanmamasını sağlamak da dâhil olmak üzere, bu yılın başlarında verdikleri taahhütlere dayanmaktadır” denildi.
Açıklamada, Rusya'nın savaş çabalarına olanak sağlayanlara yönelik gümrük vergileri gibi ilave yaptırımlar ve ticaret önlemleri de dahil olmak üzere, Rusya üzerindeki baskıyı artırmak için alınabilecek çok çeşitli ekonomik önlemleri de görüştüğü kaydedildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Güney Kore'de bir tavuk çiftliğinde kuş gribi vakasına rastlandı. Yılın ilk vakası nedeniyle yetkililer, ülke genelinde karantina önlemlerini sıkılaştırdı.
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'da Dnipropetrovsk bölgesindeki Novonikolayevka ve Novopetrovskoye yerleşim yerlerini ele geçirdiklerini duyurdu.
Siyonist işgalcilerin 11 Ağustos'tan bu yana Gazze kentinde en az 3 bin 600 binayı yıktığı, 350 bin kişiyi de yerinden ettiği bildirildi.
Siyonist rejimin Gazze Şeridi'ne uyguladığı abluka nedeniyle açlıktan şehit olanların sayısının 420'e yükseldiği bildirildi.