Gazze’de 5 aylık bebek yetersiz beslenme nedeniyle şehid oldu

Kuşatma ve saldırılar nedeniyle sağlık hizmetlerine erişemeyen Ghadir Brika isimli bebek, doğum sonrası gerekli tedavi imkânı bulamayınca şehid oldu.
Gazze’de devam eden kuşatma ve ağır saldırılar, sivillerin yaşamını her geçen gün daha da zorlaştırıyor. Bölgedeki sağlık hizmetlerinin çökme noktasına gelmesi ve gıda yetersizliği, en çok bebek ve çocukları etkiliyor.
Yerel kaynakların aktardığına göre, 5 aylık Ghadir Brika isimli bebek, doğumunun ardından ihtiyaç duyduğu tedaviye erişemedi. Yetersiz beslenme ve gerekli sağlık imkanlarının sağlanamaması nedeniyle bebek şehid oldu.
Sağlık kuruluşlarının vurulması, ilaç ve tıbbi malzemelerin bölgeye girişinin engellenmesi, kuşatma altındaki Gazze’de her geçen gün daha fazla sivilin hayatını riske atıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, "Büyük israil" yanılsamasının yalnızca bölgeyi değil, tüm dünyayı tehdit eden varoluşsal bir tehlike olduğunu belirterek, siyonist rejimin saldırgan politikalarına karşı İslam ülkelerinin ortak tutum alması gerektiğini ifade etti.
Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, ABD'nin Karayip Denizi'ne 3 savaş gemisi gönderme kararını eleştirerek, “Uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele, askeri bir işgal için bahane olarak kullanılıyor” dedi.
Kuzey Kore’nin yeni hava savunma sistemlerini test ettiği belirtildi.
Pakistan'da muson yağmurları nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 785'e yükseldi.