Gazze’de şehid sayısı 45 bin 514’e yükseldi

İşgalci siyonistlerin Gazze’ye 450 gündür süren saldırılarında şehid olanların sayısı 45 bin 514’e çıktı. Enkaz altındaki cenazelere ise sağlık ekipleri hâlâ ulaşamıyor.
Gazze Şeridi’nde işgalcilerin 7 Ekim 2023’ten bu yana sürdürdüğü saldırılarda şehid sayısı her geçen gün artıyor. Gazze Filistin Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte düzenlenen saldırılarda 30 kişinin daha şehid olduğunu açıkladı. Yaralı sayısının ise 108 bin 189’a yükseldiği bildirildi.
Sağlık Bakanlığı, işgalci siyonistlerin son 24 saatte Gazze’nin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği üç saldırıyı "katliam" olarak nitelendirerek, bu saldırılarda 99 kişinin yaralandığını ifade etti.
Bölgedeki sağlık ekipleri ve sivil savunma görevlilerinin, enkaz altında ve yol kenarlarında bulunan cenazelere ulaşmakta zorluk yaşadığı, işgalcilerin bu çalışmaları engellediği belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin California eyaletinde çıkan yangınlar nedeniyle 2 bin 700'den fazla kişinin tahliye edildiği bildirildi.
Washington ve Moskova, devlet başkanlarının gelecek hafta olası bir görüşmesi için yoğun bir şekilde çalışıyor, ancak Washington'ın çok istediği Rusya-Ukrayna ateşkesi belirsizliğini koruyor.
Gürcistan Başbakanı Kobakhidze, 2008'deki savaştan bu yana Gürcistan topraklarının yüzde 20'sinin Rus işgali altında olduğunu belirtti.
ABD'nin güney eyaletlerinde et yiyen bakteri paniği yaşanırken, onlarca vaka rapor edildi, Louisiana ve Florida’da 9 kişi öldü.