Gazze’de sivil savunma görevlisi Suhail Dahman şehit oldu
Gazze Sivil Savunma Teşkilatı, işgal rejiminin Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya bölgesinde yer alan El-Ribat Camii çevresine düzenlediği saldırıda yaralanan görevlilerinden Suhail Dahman’ın şehit olduğunu açıkladı.
Gazze Sivil Savunma Teşkilatı, Dahman’ın dün saldırıda ağır yaralandığını ve tüm müdahalelere rağmen bugün şehit olduğunu belirtti.
Sivil Savunma, devam eden saldırılar nedeniyle ekiplerinin yoğun risk altında görev yaptığını vurgulayarak, sivilleri kurtarma çalışmalarının büyük tehlikeler altında sürdüğünü ifade etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgal rejiminden yapılan resmi açıklamalar, 7 Ekim 2023’te Gazze Şeridi’ne açılan soykırım sonra işgalci askerler arasında savaşın psikolojik baskısı sebebiyle görülen intihar olaylarında büyük artış olduğunu ortaya çıkardı.
Savaş politikalarıyla gündemden düşmeyen Trump'a FIFA'dan verilen özel ödül, "gerçeklik algısını ters yüz eden" bir hamle olarak değerlendirildi. Eleştiriler "1984 ruhu geri döndü" yorumlarına kadar uzandı.
Gazze Belediyesi, yakıt tedarikindeki kritik düzeydeki kıtlık nedeniyle şehirde katı atık toplama ve taşıma hizmetlerinin durma noktasına geldiğini duyurdu.