Gazze’de son 24 saatte açlıktan 2 kişi daha şehit oldu

Gazze Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte açlık nedeniyle 2 kişinin daha şehit olduğunu açıkladı.
Gazze Sağlık Bakanlığı, abluka ve insani krizin devam ettiği Gazze Şeridi’nde açlıktan ölümlerin arttığını duyurdu. Bakanlık açıklamasına göre, son 24 saat içinde 2 kişi daha yetersiz beslenme ve açlık nedeniyle şehit oldu.
Bölgede süregelen abluka, kapalı geçişler ve insani yardımın engellenmesi nedeniyle gıda sıkıntısının derinleştiği belirtiliyor. Sağlık kaynakları, özellikle çocuklar ve yaşlıların açlık ve kötü beslenmeden en fazla etkilenen kesimler olduğunu vurguluyor.
Uluslararası kuruluşlara, Gazze’deki açlık ve insani krize acil müdahalede bulunma çağrısı yapıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Fransa, İngiltere, Kanada, Avustralya, Belçika, Lüksemburg, Malta, Portekiz, Andorra ve San Marino’nun, BM 80. Genel Kurulu’nda Filistin Devleti’ni tanıma kararını açıklaması bekleniyor.
Mısır Devlet Enformasyon Kurumu, Silahlı Kuvvetleri’nin Sina Yarımadası’ndaki konuşlanmasına dair bir açıklama yayımladı.
Gazze direnişi, Gazze’den işgal altındaki Aşdod ve Aşkelon bölgelerine en az iki roket fırlattı. Sirenlerin çaldığı kentlerde savunma sistemleri devreye girdi.
Politico'nun haberine göre Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, BM Genel Kurulu toplantısında işgal rejimi ve ABD'ye karşı bir denge unsuru oluşturmayı planlıyor.