Gazze'deki hükümeti, işgalci rejimin Filistin medyasına yönelik siber saldırılarının tüm uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınan düşünce ve ifade özgürlüğüne açık bir saldırı olduğunu ve gerçeklerin engelleme çabaları olduğuna dikkat çekti.
Gazze'deki hükümetin medya ofisinden yapılan açıklamada, işgal saldırganlığının otuzuncu gününe girdiği ve işgalin Filistinlilerin sesini susturma ve gazetecileri doğrudan hedef alarak veya öldürerek her türlü araçla gerçekleri çarpıtma politikasının da devam ettiği belirtildi.
Bu süreçte gazetecilerin evlerinin, basın bürolarının vurulduğu, yabancı basının Gazze'ye girişinin engellendiği, frekansların kesilip yayının karartıldığı veya basın kuruluşları ve araçların yakıtının kesildiğine işaret edilen açıklamada, "Bu saldırıların en sonuncusu, bazı Filistinli internet sitelerinin işgalden kaynaklanan bir siber saldırıya maruz kalması oldu. Bunun sonucunda söz konusu sitelerin hizmeti durdu ve yayın yapamadılar. Bu siteler arasında Filistin Al-Rai Ajansı web sitesi, Al-Resala Net web sitesi, Filistin Basın Ajansı web sitesi, Safa ve Filistin Bugün Ajansı web sitesi dahil olmak üzere bir dizi Filistin medya web sitesi bulunuyor." denildi.
Açıklamanın devamında şu çağrı ve değerlendirmelerde bulunuldu.
"Birincisi: Bu sitelerin maruz kaldığı siber saldırı, tüm uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınan fikir ve ifade özgürlüğüne açık bir saldırıdır ve Siyonistlerin Filistin medyasını karartma ve Filistinlilerin sesini susturma konusundaki hayal kırıklığını yansıtan sefil bir girişimdir.
İkincisi: Filistinlilerin sesini susturmak, işgalin Gazze Şeridi'nde Filistin halkımıza karşı daha fazla suç işlemeye hazırlandığını ve çeşitli yollarla gerçeğin tanıklarını ortadan kaldırmaya çalıştığını gösteriyor.
Üçüncüsü: Uluslararası ve bölgesel insan hakları ve gazetecilik kuruluşlarına, basın ekiplerine koruma sağlamaya, onlarca gazetecinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan bu saldırıyı ve diğer saldırıları kınamaya ve işgali sorumlu tutmaya çağırıyoruz.
Dördüncüsü: Düşünce ve ifade özgürlüğünü garanti altına aldığını iddia eden dünyaya, işgalin düşünce ve ifade özgürlüğünü inkârını kınama çağrısında bulunuyoruz. Bu saldırı, işgalin tüm uluslararası ve insani sözleşmeleri inkarının en açık kanıtıdır ve bu saldırının, işgalin derhal durdurulmasını talep ediyoruz."
İşgal saldırılarında şu ana kadar 46 gazetecin şehit olduğu, bazılarının yaralandığı biliniyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgalcilerin Gazze Şeridi'ne yönelik 465 gündür devam eden saldırılarında şehid sayısı 46 bin 645’e, yaralıların sayısı ise 110 bini geçti.
Birleşmiş Milletler insan hakları uzmanları, Filistin Yönetimi'nin Batı Şeria'da El Cezire kanalını yasaklamasını eleştirerek, bu kararı "ifade özgürlüğüne saldırı" olarak nitelendirdi.
Suriye'de Esad rejiminin devrilmesinin ardından kurulan yeni yönetimin Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, Türkçe yaptığı paylaşımda, "Yeni Suriye'yi temsil etmek üzere Türkiye'ye ilk resmi ziyaretimizi gerçekleştireceğiz." dedi.
HAMAS'ın merhum lideri şehit Yahya Sinvar'ın naaşının işgal rejimi ile yapılacak bir esir takasıyla HAMAS'a teslim edilmesini talep etmesine rağmen, bu talebin kabul edilmeyeceğini yazdı.