Gazze konulu Kahire toplantısı öncesinde Suudi Arabistan'da mini Arap zirvesi

Körfez ülkeleri, Mısır ve Ürdün liderleri, bugün Suudi Arabistan'da resmi olmayan mini bir zirve düzenliyor. Zirve, Donald Trump'ın Filistinlileri Gazze Şeridi'nden göç ettirme planına karşı Arap dünyasının alternatif plan sunma çabası çerçevesinde gerçekleştiriliyor.
Suudi Arabistan haber ajansı, resmi bir kaynağa dayandırdığı haberinde, zirvenin Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın davetiyle düzenlendiğini ve Körfez İş birliği Konseyi ülkelerinin liderleri, Ürdün Kralı II. Abdullah ve Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi'nin "gayri resmî kardeşlik buluşması" kapsamında bir araya geldiğini aktardı.
Haberde ayrıca, "Arap ortak çalışmaları ve bu konudaki kararlar, 4 Mart'ta Mısır Arap Cumhuriyeti'nde düzenlenecek olağanüstü Arap zirvesinin gündeminde yer alacaktır." ifadelerine yer verildi.
Öte yandan, Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan Suudi hükümetine yakın bir kaynak, Arap liderlerinin "ABD Başkanı Donald Trump'ın Filistinlileri Gazze Şeridi'nden göç ettirme planına karşı bir yeniden imar planını" ele alacaklarını belirtti.
Kaynaklar, Mısır'ın ortaklarıyla birlikte yeniden inşa sürecinin finansman yöntemlerini tartıştığını ve Gazze'nin yeniden inşası için uluslararası bir konferans düzenlemeyi planladığını belirtiyor.
Birleşmiş Milletlerin salı günü yayımladığı bir rapora göre, Gazze'nin yeniden inşası için 53 milyar dolardan fazla bir bütçe gerekiyor. Bunun en az 20 milyar dolarının, ilk üç yıl içinde harcanması öngörülüyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Hava Kuvvetlerine bağlı savaş uçakları, Karayip açıklarında Venezuela'ya ait balıkçı tipi bir tekneye hava saldırısı düzenledi. Saldırıda, 3 Venezuelalı hayatını kaybetti.
Almanya'nın Rheinland-Pfalz eyaletinde yer alan Eifel bölgesinde, küçük uçak düştü, 2 kişi hayatını kaybetti.
Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ne yönelik aç bırakma politikası sonucu çocuk ölümleri yaşanırken, Nasır Hastanesi'nde yetersiz beslenme nedeniyle tedavi altına alınan bebek ve çocuk sayısında artış yaşanıyor.
Meksika'nın güneybatısındaki Yucatan eyaletinde minibüs ile tır'ın çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 15 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.