Gazze Sağlık Bakanlığı Genel Müdüründen çağrı

Gazze Sağlık Bakanlığı Genel Müdüründen yapılan açıklamada, hastanelerin zor şartlar altında olduğunu belirterek, çalışmaların devamı için akaryakıt, sahra hastaneleri ve tıbbi yardımların getirilmesi gerektiğini söyledi.
Yapılan açıklamada, Kemal Edvan Hastanesi'nde 108 şehid, onlarca yaralı olduğu, hastanenin elektriğinin kesildiğini ifade etti.
Şu anda 7 binden fazla yerinden edilmiş insanın Kemal Advan Hastanesi'nde bulunduğunu dile getirilen açıklamada, "İşgal, Kemal Edvan Hastanesi'ni kuşatıyor, tanklar ve keskin nişancılar hareket eden herkese ateş açıyor. Gazze'nin kuzeyinde sadece 4 hastane faaliyet gösteriyor ve 55'e yakın ambulans hizmet dışı. Şifa ve Endonezya hastanelerinde olduğu gibi Kemal Edvan Hastanesi'nde de katliam yaşanmasından korkuyoruz. Hastanede ameliyat yapamadık, elektrik kesintisi krizi daha da ağırlaştırdı. Refah Sınır Kapısı'na sadece 400 enfekte insan geldi, oysa bizde 40 binden fazla enfekte insan var. Çalışmalarımızın devamı için akaryakıt, sahra hastaneleri ve tıbbi yardımların getirilmesi gerekiyor." denildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgal rejiminin teslim ettiği şehit cenazeleri, Gazze’de bir kez daha büyük acılara sahne oldu. Han Yunus’taki Nasır Tıp Merkezi’ne gelen aileler, parçalanmış ve işkence izleri taşıyan cesetler arasında evlatlarını teşhis etmeye çalıştı.
İslami Direniş Hareketi (HAMAS), işgal rejiminin güney Lübnan’daki sivillere yönelik saldırılarını kınayarak, Lübnan halkıyla dayanışma mesajı verildi.
Filipinler'in kuzeyindeki Luzon Adası’nda sabah saatlerinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki deprem kısa süreli paniğe neden oldu.
HAMAS, bombardımanda yıkılan tünel ve binaların altında kalan işgal esirlerin cesetlerine ulaşamadıklarını, işgalcilerin kurtarma ekipmanlarının Gazze’ye girişine izin vermemesi nedeniyle teslim sürecinin aksadığını açıkladı.