Gazze Sağlık Bakanlığı: Güvenli olmayan su içen halkın hayatı risk altında

Gazze Sağlık Bakanlığı, işgalci Siyonist rejimin saldırıları dolayısıyla içme suyunun test edilemediğini; Gazze Şeridi'nin tamamının güvenli olmayan su içtiğini ve hayatlarının risk altında olduğunu vurguladı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Halk sağlığı laboratuvarının askıya alınması, içme suyunun test edilememesi ve işgalin, klorlama yoluyla içme suyunu arıtmak için klor veya ona herhangi bir alternatifin kullanılmasına izin vermemesi nedeniyle, Gazze Şeridi'nin tüm vatandaşları güvenli olmayan su içiyor ve hayatlarını tehlikeye atıyor." denildi.
Ayrıca kanalizasyonların taştığını, sokaklarda ve yerinden edilenlerin çadırları arasında çöplerin biriktiğini ve sürüngenlerin ve böceklerin yayıldığını belirten Bakanlık, bu durumun birçok hastalık ve salgının riskinin beraberinde getirdiğine dikkat çekti.
Bakanlık, ilgili tüm kurumlara, Birleşmiş Milletler'e ve insani yardım kuruluşlarına hızlı bir şekilde müdahale etmeleri çağrısında bulundu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Rusya Savunma Bakanlığı, son bir haftada Ukrayna'nın Sumi, Harkiv ve Donetsk bölgelerinde 6 yerleşim biriminin kontrolünü ele geçirdiklerini açıkladı.
Ukrayna ile Rusya arasında esir takası gerçekleştiği bildirildi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filipinler'deki Moro İslami Kurtuluş Cephesi Lideri Hacı Murad İbrahim ile görüştü.
Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü James Elder, "Gazze'ye gelen yakıta 100 günden uzun süredir uygulanan mevcut abluka sona ermezse, çocuklar susuzluktan ölmeye başlayacak." açıklamasını yaptı.