Gazze Sağlık Bakanlığı: İşgal, 700 bin Gazzeliyi aç bıraraka soykırım suçu işliyor

Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref El Kudra, Gazze'nin kuzeyinde binlerce çocuk, hamile kadın, hasta ve yaşlının, açlık ve susuzluk nedeniyle ölüm riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.
Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kudra, yaptığı açıklamada, işgalci siyonist rejimin, Gazze'nin kuzeyinde 700 bin kişiyi hedef alıp aç bırakarak soykırım suçları işlediğine dikkat çekti.
Kudra, şunları kaydetti:
"Gazze'nin kuzeyinde binlerce çocuk, hamile kadın, hasta ve yaşlı, açlık ve susuzluk nedeniyle ölüm riskiyle karşı karşıya.
Birleşmiş Milletler'i, Gazze'nin kuzeyinde yaşanan insani felaketin önlenmesi için derhal ve mümkün olan her şekilde harekete geçmeye çağırıyoruz." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, enerji alanındaki anlaşmazlıkların çözümü konusunda Birliğin tutumuna aykırı davrandığı gerekçesiyle Macaristan'ı Avrupa Adalet Divanı'na sevk ettiğini açıkladı.
Siyonist işgalcilerin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehit sayısı son 24 saatte 94 artarak, 58 bin 667'ye yükseldi.
Fransız ordusu, Batı Afrika'da kalıcı asker bulundurduğu son ülke olan Senegal'den çekilme sürecini perşembe günü tamamladı.
Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'ın Pencap eyaletinde meydana gelen aşırı yağışlar ve sel felaketi nedeniyle hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.