Gazze Sağlık Bakanlığı: İşgalin 24 saat havadan izlediği bir hastane nasıl karargah olabilir?

Gazze Sağlık Bakanlığı, Şifa Hastanesi'nin karargah olarak kullanıldığı yönündeki yalanların, Amerikan ve işgal rejiminin sahtekarlığını ortaya koyduğuna dikkat çekti.
Gazze Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, "Keşif uçakları tarafından 24 saat izlenen ve işgal sırasında herhangi bir çatışmaya sahne olmayan Şifa Tıp Kompleksinde nasıl bir komuta kontrol merkezi olabilir ki? Bu durum, Amerikan ve israil iddialarının sahteliğini ortaya koymaya yetiyor." denildi.
Bakanlık ayrıca, işgalin bombalaması sonucu hastanenin uzman cerrahi bölümünde hasar oluştuğunu, ayrıca koroner arter bakım tankının hedef alındığını ve hasta odalarının vurulduğunu bildirdi.
Bu arada Şifa Hastanesi yetkilileri, işgal kuvvetlerinin hastane içini terk ettiğini ancak tanklar ve işgal askerlerinin tamamen hastane çevresinde konuşlanmış durumda olduğuna dikkat çekti.
Yetkililer, işgalci rejimin, hastane baskını sırasında çok sayıda sağlık personelini sorguya çektiğini ve çalışan iki mühendisi gözaltına aldığını bildirdi.
Hastanede hasta, yaralı ve sağlık personeline gün boyunca bir öğün yemek verildiğini söyleyen yetkililer, yaşanan sağlık krizi dolayısıyla uluslararası kuruluşlarla sürekli temas halinde olduklarını ancak halen bir sonuç alamadıklarını kaydetti.
Gazze şehrinin batısında yer alan ve Gazze Şeridi'nin en kapsamlı sağlık kuruluşu olan Şifa Sağlık Kompleksi'ni dört günden beri kuşatma altında tutan ve aralıklarla içeriye tanklarla ve keskin nişancılarla saldırılar düzenleyen, içeride hastaların bir yerden bir yere nakledilmesine, hatta cenazelerin bile dışarı çıkarılmasına engel olan siyonist işgalciler, bugün sabah saatlerinden itibaren hastanenin içine saldırı başlatmıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Angola’da bir petrol platformunda çıkan yangında, 3 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi de yaralandı.
Tayland ve Kamboçya arasında, sınır anlaşmasının ihlal edilmesi üzerine sıcak çatışma çıktı.
Çin’in, Güney Çin Denizi’ndeki ihtilaflı Paracel Adaları’na iki gelişmiş H-6 bombardıman uçağı konuşlandırdığı belirtildi.
ABD'li Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX, geliştirdiği en güçlü uzay roketi olan Starship’in 9’uncu uçuş testini gerçekleştirdi. Yakıt sızıntısı nedeniyle irtifa sorunu yaşayan roket, fırlatmadan 30 dakika sonra havada infilak etti.