Gazze Sağlık Bakanlığından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Türk Dostluk Hastanesi" çağrısı
Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kudra, işgalci rejimin çevresini defalarca bombaladığı ve hasara neden olduğu Türk Dostluk Hastanesi'ne ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek hastanenin yok edilmesine izin verilmemesi çağrısında bulundu.
Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kudra, yaptığı basın toplantısında Gazze'deki Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi'nin halen işgal rejimi tarafından vurulmakla tehdit edildiğini ve buna karşın hiçbir caydırıcı önlemin alınamadığını kaydetti.
İşgalin bu saldırısının durdurulmadığı için hastanenin de bu sabah da hedef alındığını ifade eden El Kudra, "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'a, Gazze'deki Türk insani anıtının yok edilmesine izin verilmemesi çağrısında bulunuyoruz." dedi.
El Kudra, Gazze'deki Kudüs Hastanesi ve Endonezya Hastanelerinin de işgalciler tarafından hedef alındığını hatırlatarak yaralıların, hastaların, sağlık ekiplerinin ve yerinden edilmiş kişilerin hayatlarının tehlike altında olduğuna dikkat çekti.
El Kudra, "İnsani yardım kuruluşlarına, sağlık sistemini korumak ve hedef ve tehditlere karşı etkisiz hale getirmek için uluslararası insancıl hukuku ve Dördüncü Cenevre Sözleşmesini etkinleştirmeye çağırıyoruz." diye ekledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Moldova Enerji Bakanı Dorin Junghietu, "Ucuz gaz dönemi bitti" derken, bakanlığın internet sitesinde vatandaşların "yoğun saatlerde elektrik kullanmamasını" öneren bir çağrı metni yayınlandı.
ABD Başkanı Donald Trump'ın arabuluculuğunda Ruanda ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti arasında barış anlaşması imzalandı.
İran’ın Hürmüz Boğazı'nda Nazaat Adaları bölgesinde iki gün sürecek deniz tatbikatı başlattığı bildirildi.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Karadeniz’de uluslararası sularda iki gemiye düzenlenen saldırıyı “terör eylemi” olarak nitelendirerek, Ukrayna’nın bölgedeki güvenliği hedef alarak krizi derinleştirdiğini söyledi ve “Bunun bir bedeli olacak” ifadeleriyle Moskova’nın karşılık vermeye hazırlandığını bildirdi.