Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlenen işgal saldırısında 14 şehit

İşgalcilerin Gazze Şeridi'ndeki soykırım savaşının 458'inci gününde Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerini bombalamaya devam etmesi sonucu bugün en az 14 kişi şehit oldu, onlarca kişi de yaralandı.
Yerel kaynaklar, işgal savaş uçaklarının Gazze şehrinin kuzeyindeki Birkat Şeyh Rıdvan civarında Barakat ailesine ait bir evi bombalayarak 4 kişiyi katlettiğini bir o kadar kişiyi de yaralandığını bildirdi.
İşgale ait insansız hava aracının Gazze'nin merkezindeki Eski Şehir'deki Büyük Ömeri Camisi'nin yanındaki El Zibak binasında bulunan bir dairesi hedef alması sonucu bir çocuk ve bir kadın şehit oldu, aralarında yine çocuk, kadın ve yaşlıların da olduğu çok sayıda kişi yaralandı ve kayboldu.
Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebeliye kampına düzenlenen işgal bombardımanında da 1 kişi şehit olurken, kuzeyde devam eden bombalamada da 2 ikiz şehit oldu.
Deyr el Balah'taki Aksa Şehitleri Hastanesi gönüllüsü Dr. Sebat Salim, Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseyrat kampında bir eve işgal tarafından düzenlenen bombardıman sonucu şehit oldu.
Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin kuzeyindeki Musbeh bölgesinde tarım alanlarında uyuyan çiftçilerin işgal tarafından vurulmaları sonucu 2 kişi şehit oldu.
Refah'ın kuzeydoğusunu hedef alan işgal bombardımanında da 2 kişi daha şehit oldu.
İşgalin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 7 Ekim 2023'ten bu yana kara, deniz ve hava yoluyla devam ediyor ve bugüne kadar çoğunluğu kadın ve çocuk 45 bin 805'den fazla kişi şehit oldu, 109 bin 64'ü aşkın kişi de yaralandı. Bombalamanın yoğunluğu ve devam eden saldırılar nedeniyle ambulans ve kurtarma ekiplerinin enkaz altındakilere ve kayıp binlerce kişiye ulaşamıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şili ve Arjantin açıklarında meydana gelen şiddetli depremin ardından oluşan tsunaminin, ülkenin Antarktika üslerinin bulunduğu Antarktika kıyılarına önümüzdeki iki saat içinde ulaşması bekleniyor.
Şili ve Arjantin'in güney kıyılarında 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Güney Sudan'ın kuzeyindeki Warrap eyaletinde çıkan çatışmalarda en az 15 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.
BM Gıda ve Tarım Örgütü'nden (FAO) yapılan açıklamaya göre küresel gıda fiyatları nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1 artarak Mart 2023'ten bu yana en üst dereceye geldi.