Gazze soykırımında şehit sayısı 44 bin 835’e yükseldi

İşgalci siyonistlerin Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de sürdürdüğü soykırımda şehit olanların sayısı 44 bin 835’e, yaralıların sayısı 106 bin 356’ya yükseldi.
Gazze Sağlık Bakanlığı, işgalci siyonistlerin 433’üncü günde devam ettirdiği saldırılarda Gazze'deki güncel şehit ve yaralı sayısına ilişkin bilgilendirmede bulundu.
Buna göre işgalci rejim, son 24 saatte gerçekleştirdiği 3 katliamda 30 kişiyi şehit etti, 99 kişiyi de yaraladı.
Bakanlık, böylece 7 Ekim'den bu yana Gazze'de şehit edilenlerin sayısının sayısı 44 bin 835’e, yaralıların sayısının ise sayısı 106 bin 356’ya yükseldiğini kaydetti.
Açıklamada, çok sayıda mağdurun halen enkaz altında, yollarda olduğu ancak işgalci rejimin, ambulans ve sivil savunma ekiplerinin onlara ulaşmasını engellediği belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Hava Kuvvetlerine bağlı savaş uçakları, Karayip açıklarında Venezuela'ya ait balıkçı tipi bir tekneye hava saldırısı düzenledi. Saldırıda, 3 Venezuelalı hayatını kaybetti.
Almanya'nın Rheinland-Pfalz eyaletinde yer alan Eifel bölgesinde, küçük uçak düştü, 2 kişi hayatını kaybetti.
Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ne yönelik aç bırakma politikası sonucu çocuk ölümleri yaşanırken, Nasır Hastanesi'nde yetersiz beslenme nedeniyle tedavi altına alınan bebek ve çocuk sayısında artış yaşanıyor.
Meksika'nın güneybatısındaki Yucatan eyaletinde minibüs ile tır'ın çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 15 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.