Gazze soykırımının 121. günü: Şehit sayısı 27 bin 365'e yükseldi

Gazze'de, işgal saldırısının başlangıcından bu yana şehit olanların sayısı 27 bin 365'e, yaralıların sayısı 66 bin 630'a yükseldi.
Gazze Sağlık Bakanlığı, işgalci rejimin, son 24 saatte gerçekleştirdiği 14 katliamda 127 kişiyi şehit ettiğini, 178 kişiyi de yaraladığını bildirdi.
Bakanlık, böylece 7 Ekim'den bu yana Gazze'de şehit edilenlerin sayısının 27 bin 365'e, yaralıların sayısının ise 66 bin 630'a yükseldiğini kaydetti.
Açıklamada, çok sayıda mağdurun halen enkaz altında, yollarda olduğu ancak işgalci rejimi, ambulans ve sivil savunma ekiplerinin onlara ulaşmasını engellediği belirtildi.
Öte yandan Avrupa-Akdeniz Gözlemevine göre Gazze Şeridi'ndeki yaklaşık iki milyon Filistinlinin yüzde 90'ı yerinden oldu. İşgal bombardımanları nedeniyle yaklaşık 79 bin 200 konut tamamen yıkılırken, 207 bin konut da kısmen yıkıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şili ve Arjantin'in güney kıyılarında 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Güney Sudan'ın kuzeyindeki Warrap eyaletinde çıkan çatışmalarda en az 15 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.
BM Gıda ve Tarım Örgütü'nden (FAO) yapılan açıklamaya göre küresel gıda fiyatları nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1 artarak Mart 2023'ten bu yana en üst dereceye geldi.
Rusya'da Kuzey Kafkasya'daki İnguşetya Cumhuriyetinde maddi sıkıntılar nedeniyle sattığı atın, bir yıl sonra kendisine geri döndüğünü gören Müslüman adam, bu vefaya karşılık atı geri satın aldı.