Gazze'de açlık ve susuzluk nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 20'ye yükseldi

Gazze Sağlık Bakanlığı, bir çocuk ve bir yaşlı adamın daha açlık ve sususluk nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.
Gazze Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Şifa Hastanesinde 15 yaşındaki bir çocuğun yetersiz beslenme ve su kaybı nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.
Açıklamada, ayrıca 72 yaşında bir adamın da Gazze'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi'nde yetersiz beslenme ve su kaybı nedeniyle vefat ettiği bildirildi.
Bu ölümlerler birlikte Gazze Şeridi'nde yetersiz beslenme ve susuzluktan hayatını kaybedenlerin sayısının 20'ye yükseldiği ifade edilen açıklamada, "Ancak açlık ve susuzluk nedeniyle açıklanan ölümlerin sayısı yalnızca hastanelere ulaşanları kapsıyor. Bunun yanında onlarca kişinin hastanelere ulaşamadan açlıktan sessizce öldüğüne inanıyoruz." denildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara ile yaptığı telefon görüşmesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne destek verdiklerini belirterek siyonist rejimin saldırılarını sert şekilde kınadı.
Avrupa ülkeleri, İran'a yönelik yasa dışı yaptırımları yeniden devreye sokmakla tehdit etti. Tahran, Batı'nın bu tutumunu "yeni bir diplomatik sabotaj" olarak nitelendirdi.
Suriye'nin güneyindeki Süveyda'da siyonist rejim desteğini arkasına alan Dürzi silahlı gruplar, hükümete başkaldırdı. Bölgedeki Bedevi aşiretlerine yönelik katliamlar sonrası, aşiret güçleri karşı saldırıya geçerek Süveyda şehir merkezine girdi.
Birleşmiş Milletler (BM), mart ayında siyonist rejimin ateşkesi bozmasından bu yana Gazze'de 737 binden fazla kişinin yerinden edildiğini açıkladı.