Gazze'de bugünkü şehit sayısı 11 artarak 63'e yükseldi

İşgalci siyonistlerin, bu akşam Gazze şehrinin çeşitli yerlerini bombalaması sonucu 11 kişi şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.
İşgal kuvvetlerinin Gazze'nin El Cela Caddesi üzerindeki El Barbari istasyonunda sivilleri hedef alması sonucu 4 kişinin şehit olduğu, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi.
Gazze'nin merkezindeki El Derac semtindeki El Meam Caddesi üzerinde işgalcilerin bir aracı bombalaması sonucu 3 kişinin daha şehit olduğu aktarıldı.
İşgal ordusunun Gazze Şehri'nin batısındaki "Tac AVM" yakınlarındaki El Sevra Caddesi'nde bir grup sivili bombalaması sonucu iki kişi şehit oldu, diğerleri yaralandı.
Ayrıca Gazze şehrinin doğusundaki El Şecaat Mahallesi'ndeki Kaşku Caddesi'nde sivilleri hedef alması sonucu iki kişi şehit oldu, birkaç kişi de yaralandı.
Sağlık kaynakları, bugün sabah saatlerinden itibaren Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlenen işgal saldırılarında şehit olanların sayısının en az 63'e yükseldiğini aktardı.
İşgal ordusu, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne kara, deniz ve hava yoluyla saldırılarını sürdürüyor; bu saldırılarda çoğunluğu kadın ve çocuk 45 bin 581'den fazla kişi şehit oldu, 108 bin 438'i aşkın kişi de yaralandı. Binlerce kurban hâlâ enkaz altında ve yollarda olduğundan ancak ambulans ve kurtarma ekipleri onlara ulaşamıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgalcilerin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehit sayısı son 24 saatte 94 artarak, 58 bin 667'ye yükseldi.
Fransız ordusu, Batı Afrika'da kalıcı asker bulundurduğu son ülke olan Senegal'den çekilme sürecini perşembe günü tamamladı.
Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'ın Pencap eyaletinde meydana gelen aşırı yağışlar ve sel felaketi nedeniyle hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.
Sudan ordusu, Kuzey Darfur eyaletinin başkenti Faşer'e yönelik Hızlı Destek Kuvvetleri (RFS) tarafından gerçekleştirilen saldırıyı püskürttüğünü duyurdu.