Gazze'de can kaybı 62 bin 122'ye yükseldi

Siyonist işgalcilerin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında şehit sayısının 62 bin 122'ye yükseldiği belirtildi.
Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, siyonist işgalcilerin saldırılarında son 24 saatte 60 kişinin şehit olduğunu açıkladı.
Açıklamada, 7 Ekim'den bu yana şehit olanların sayısının 62 bin 122'ye, yaralı sayısının da 156 bin 758 kişi'ye yükseldiği belirtildi.
7 Ekim 2023'te Gazze Şeridi'ne yönelik hiçbir hedef gözetmeyen ağır bir bombardıman başlatan siyonist rejim, 27 Ekim tarihinde bölgeyi karadan işgal etmeye başlamıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS, İslam dünyasına ve dünyadaki tüm özgür insanlara Gazze için küresel grev çağrısı yaptı.
Birleşmiş Milletler (BM), siyonist rejimin Batı Şeria'da yerleşimleri genişletme kararını, uluslararası hukuka ve BM kararlarına aykırı olduğunu belirterek kınadı.
7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze'de soykırım işleyen siyonist işgalciler, Gazze'yi işgal planının ilk aşamasına geçildiğini duyurdu.
Nijerya'nın Katsina eyaletinde bir camiye düzenlenen silahlı saldırıda can kaybı 30'a yükseldi.