Gazze'de çocuklar açlıkla mücadele ediyor

İşgal rejiminin saldırısı altındaki Gazze'de artan açlık ve ölümcül salgınlarla mücadele etmeye çalışan Filistinlilere yardım için BM kuruluşları, daha hızlı ve güvenli yardım erişimi çağrısında bulundu.
Ölümün kol gezdiği, işgal rejiminin soykırım ve katliamlarının yaşandığı Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinliler, sadece işgal rejiminin saldırılarına değil, aynı zamanda açlıkla da mücadele ediyor.
BM kuruluşları, Gazze'de açlığı ve ölümcül salgınları önlemek için daha etkili yardım erişimi ve tedarik rotalarının açılması gerektiğini belirterek "insani ateşkes çağrısı" yaptı.
Dünya Gıda Programı (WFP), Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından yapılan ortak açıklamada, Gazze'de kıtlık riskinin arttığı ve ölümcül salgınlara maruz kalan insan sayısının arttığı vurgulandı.
BM, Gazze'de yaşayan her 5 kişiden 4'ünün dünyadaki en aç kişiler olduğunu belirterek, acil yardım ihtiyacının önemine dikkat çekti.
BM özel raportörleri, işgal rejiminin Gazze'nin gıda sistemini yok ettiğini ve gıdayı Filistinlilere karşı silah olarak kullandığını açıklamıştı.
Filistin ve uluslararası yardım kuruluşları, Gazze Şeridi'nde yaşayan binlerce kişinin insani koşulların iyileşmemesi durumunda hayatlarını kaybedebileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Madagaskar'da hükümet karşıtı protestoların ardından yönetime el koyan Albay Michael Randrianirina, geçiş dönemi cumhurbaşkanı olarak yemin etti.
Hawaii'deki Kilauea Yanardağı, aralık ayından bu yana 35'inci kez patlayarak, lav püskürttü.
Romanya'nın başkenti Bükreş bir apartmanda meydana gelen patlamada 3 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı.
Gazze’deki Sivil Savunma İdaresi, uluslararası toplumun çifte standart uyguladığını belirterek, yaklaşık 10 bin Filistinlinin hâlâ enkaz altında bulunduğunu ve kurtarma çalışmalarına yeterli desteğin verilmediğini açıkladı.