Gazze'de hastanenin kuşatılması nedeniyle 2 hasta şehit oldu

Gazze Şeridi'nin kuzeyinde işgalcilerin kuşatması altında olan Endonezya Hastanesi'nde 2 hastanın şehit olduğu bildirildi.
Gazze Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Endonezya Hastanesi'nin kuşatılması, elektrik ve tıbbi malzemelerin kesilmesi sonucu iki hastanın şehit olduğu bildirildi.
Bakanlık, bir önceki açıklamasında da son saatlerde Endonezya Hastanesi, Kemal Advan Hastanesi ve El-Avda Hastanesi'nin işgal tarafından kuşatılarak doğrudan hedef alındığını duyurmuştu.
Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki sağlık sistemine yönelik işgalci saldırıların yoğunlaştığına dikkat çeken Bakanlık, işgalin bu şiddetli saldırısı karşısında Gazze Şeridi'ndeki sağlık sisteminin korunması için tüm uluslararası ve uluslararası kurumlara ve ilgili taraflara acil müdahalede bulunmaya çağırmıştı.
Bakanlık ayrıca gün içinde Kemal Advan Hastanesi laboratuvarının girişinin işgalciler tarafından vurulması sonucu bir kişinin şehit olduğunu, çok sayıda kişinin de yaralandığını bildirmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara ile yaptığı telefon görüşmesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne destek verdiklerini belirterek siyonist rejimin saldırılarını sert şekilde kınadı.
Avrupa ülkeleri, İran'a yönelik yasa dışı yaptırımları yeniden devreye sokmakla tehdit etti. Tahran, Batı'nın bu tutumunu "yeni bir diplomatik sabotaj" olarak nitelendirdi.
Suriye'nin güneyindeki Süveyda'da siyonist rejim desteğini arkasına alan Dürzi silahlı gruplar, hükümete başkaldırdı. Bölgedeki Bedevi aşiretlerine yönelik katliamlar sonrası, aşiret güçleri karşı saldırıya geçerek Süveyda şehir merkezine girdi.
Birleşmiş Milletler (BM), mart ayında siyonist rejimin ateşkesi bozmasından bu yana Gazze'de 737 binden fazla kişinin yerinden edildiğini açıkladı.