Gazze'de işgalden kalma cisim patladı, işgalciler ateş açtı: 7 yaralı

Gazze Şeridi'nin Refah şehrinde işgal kurşunlarıyla 4 kişi, işgalin geride bıraktığı cismin patlaması sonucu da 3 çocuk yaralandı.
Han Yunus'taki Avrupa Hastanesi sağlık kaynakları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'tan işgal güçlerinin şarapnel ve kurşunlarıyla yaralanan 4 vatandaşın hastanenin acil servisine geldiğini bildirdi.
Yerel kaynaklar, işgal ait bir quadcopter drone'un Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta, şehre yönelik saldırgan savaş sırasında yerlerinden edildikleri evlerini inceleyen sivillerin üzerine bomba attığını bildirdi.
Kaynaklar, işgal kuvvetlerinin ateşkes anlaşması gereği geri çekildiği ev ve çevrede, evlerin içinde ve çevresinde bıraktığı patlayıcı cisimlerin infilak etmesi sonucu 3 çocuğun yaralandığını kaydetti.
Gazze'de ateşkes anlaşması dün saat 12.30'da yürürlüğe girdi ve HAMAS ile işgalci rejim arasında ilk esir takası anlaşması gerçekleşti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Almanya Başbakanı Friedrich Merz, ülkenin Gazze'de kullanılabilecek askeri teçhizatın ihracatına "başka bir duyuruya kadar" izin vermeyeceğini söyledi.
Çin’de son iki gündür devam eden yoğun yağışlar, ani sel ve heyelanlara neden oldu; yaşanan felaketlerde 10 kişi öldü, 33 kişiden ise haber alınamıyor
İngiltere Başbakanı Keir Starmer, işgalci rejimin Gazze'ye yönelik saldırıyı tırmandırma politikasını yeniden gözden geçirmeye çağırdı ve daha fazla kan dökülmesi ve barış umutlarının azalması konusunda uyardı.
ABD Hazine Bakanlığı, yaptırımları delmek ve gelir elde etmekle suçladığı 18 İranlı kişi ve kuruluşa yaptırım kararı aldığını duyurdu.