Gazze'de katledilen gazetecilerin sayısı 136'ya yükseldi

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, Gazze'de işgalci siyonist rejimin, 3 gazeteciyi daha katlettiğini bildirdi.
Ofis, yaptığı açıklamada, çeşitli medya kuruluşlarında çalışan foto muhabiri Muhammed El-Rifi'nin, Gazze Şehri'nin güneydoğusundaki Kuveyt Kavşağı'nda aldığı yaralar sonucu şehit olduğunu belirtti.
Açıklamada, Rakami TV foto muhabiri ve yapımcılarından Abdurrahman Sayime'nin Gazze Şeridi'nin merkezindeki Bureyc mülteci kampındaki bir evin işgal tarafından bombalanması sonucu şehit olduğu ifade edildi.
Bir diğer şehit gazetecinin El- Kuds El-Yevm kanalı dini program sunucusu Dr. Mahmut İmad İsa olduğu aktarılan açıklamada, evinin bombalanması sonucu İsa'nın çok sayıda aile ferdinin de şehit olduğu belirtildi.
Şehit 3 gazeteciye Allah'tan rahmet ve geride kalanlara sabır temennisinde bulunan Ofis, Gazze Şeridi'nde soykırım savaşının başlamasından bu yana şehit olan gazetecilerin sayısının 136'ya yükseldiğini aktardı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Angola’da bir petrol platformunda çıkan yangında, 3 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi de yaralandı.
Tayland ve Kamboçya arasında, sınır anlaşmasının ihlal edilmesi üzerine sıcak çatışma çıktı.
Çin’in, Güney Çin Denizi’ndeki ihtilaflı Paracel Adaları’na iki gelişmiş H-6 bombardıman uçağı konuşlandırdığı belirtildi.
ABD'li Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX, geliştirdiği en güçlü uzay roketi olan Starship’in 9’uncu uçuş testini gerçekleştirdi. Yakıt sızıntısı nedeniyle irtifa sorunu yaşayan roket, fırlatmadan 30 dakika sonra havada infilak etti.