Gazze'de şehid sayısı 37 bin 658'e yükseldi

İşgal rejiminin Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda şehid sayısı son 24 saatte 32 artarak 37 bin 658'e yükseldi.
Gazze Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, işgal rejiminin Gazze Şeridi'ne 263 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.
İşgal rejiminin son 24 saatte Gazze'nin çeşitli bölgelerinde 3 "katliam" gerçekleştirdiği, söz konusu saldırılarda 32 Filistinlinin daha şehid olduğu, 139 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.
işgal rejiminin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehid sayısının 37 bin 658'e, yaralananların sayısının da 86 bin 237'ye yükseldiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca hala enkaz altında ve yol kenarlarında cesetlerin bulunduğu ancak işgal rejiminin engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin saldırganlığına karşı kenetlenen İran halkı, Tahran ve ülke genelinde öfke ve zafer yürüyüşü düzenledi.
Siyonist kaynaklar, üst düzey askeri yetkililere dayandırdıkları bilgilerde, İran füzelerinin işgal altındaki hedeflere ulaşma oranının önceki operasyonlara kıyasla üç kat arttığını bildirdi.
Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bulunan Nasır Hastanesi'nde işgalin uyguladığı soykırım savaşı ve kuşatmanın devam etmesi nedeniyle tükenen bebek sütü, bebeklerin hayatını tehdit ediyor.
Filistin Telekomünikasyon Şirketi,, Gazze Şeridi'nin güney bölgelerinde sabit hat ve internet hizmetlerinin kademeli olarak yeniden sağlanmaya başlandığını duyurdu.