Gazze'de şehid sayısı 39 bin 90'a yükseldi

Gazze Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, işgal rejiminin Gazze'ye 291 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.
İşgal rejiminin son 24 saatte Gazze'nin çeşitli bölgelerinde 8 "katliam" gerçekleştirdiği, söz konusu saldırılarda 84 Filistinlinin daha şehid olduğu, 329 kişinin yaralandığı belirtildi.
İşgalcilerin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehid olanların sayısının 39 bin 90'a, yaralananların sayısının da 90 bin 147'ye yükseldiği kaydedildi.
Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında cesetlerin bulunduğu ancak işgalcilerin engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Daegu'da yangın söndürme helikopteri kazasında 1 pilot hayatını kaybetti.
ABD'nin orta kesimlerinde etkili olan şiddetli yağışlar, sel baskınlarına yol açarak en az 16 kişinin ölümüne neden oldu.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, ABD'nin Güney Sudan pasaportu sahiplerinin sahip olduğu tüm vizeleri iptal ettiğini ve yeni vize verilmesini askıya aldığını söyledi.
UNICEF, Gazze Şeridi'nde yetersiz beslenme tedavisi gören çocukların, işgal rejiminin ablukası nedeniyle ciddi risk altında olduğunu bildirdi.