Gazze'de 7 Ekim'den bu yana işgalci rejim bombardımanından şehit olanların sayısı 4 bin 630'u çocuk ve 3 bin 130'u kadın olmak üzere 11 bin 240'a yükseldi.
Gazze'de hükümetin Medya Ofisi, yaptığı açıklamada işgalci rejimin 38 gündür saldırılarının devam ettiğine dikkat çekerek bu süre zarfından 1.153 katliamın işlendiğini bildirdi.
Açıklamada, saldırılar sonucunda 4 bin 630'u çocuk ve 3 bin 130'u kadın olmak üzere 11 bin 240 kişinin şehit olduğu; 29 bin kişinin yaralandığı, 3 bin 500 kişinin kayıp olduğu kaydedildi.
Açıklamanın devamında ayrıca 198 sağlık personeli, 21 sivil savunma, 51 gazetecinin şehit olduğu ifade edildi.
Saldırılar sonucu 222 bin 300 konutun kısmen 41 bin 120 konutun ise tamamen yıkıldığı aktarılan açıklamada, "Yıkılan hükümet binası sayısı 94'e ulaşırken, 253 okul da yıkıldı, bunlardan 63 okul hizmet dışı kaldı. Bu cani işgal, ibadethanelere saygı göstermediği için 71 camiyi tamamen, 156 camiyi ise kısmen yıktı, ayrıca 3 kiliseyi de hedef aldı." denildi.
Açıklamada, tarım sektöründe devam eden bu saldırıdan kaynaklanan tarımsal kayıpların maliyetinin 180 milyon dolara ulaştığı, işgalin 45 bin dönümlük tarım alanlarının yüzde 25'inden fazlasını yok ettiği kaydedildi.
Saldırılarda binlerce meyve ağacının yok edildiği ve büyükbaş hayvan, kümes hayvanı çiftliği ve balık gruplarının tamamının itlaf edildiği belirtilen açıklamada, devam eden yakıt krizi nedeniyle önümüzdeki Perşembe günü Gazze Şeridi'ndeki iletişim ve internet hizmetinin tamamen durabileceği uyarısında bulunuldu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgalcilerin Gazze Şeridi'ne yönelik 465 gündür devam eden saldırılarında şehid sayısı 46 bin 645’e, yaralıların sayısı ise 110 bini geçti.
Birleşmiş Milletler insan hakları uzmanları, Filistin Yönetimi'nin Batı Şeria'da El Cezire kanalını yasaklamasını eleştirerek, bu kararı "ifade özgürlüğüne saldırı" olarak nitelendirdi.
Suriye'de Esad rejiminin devrilmesinin ardından kurulan yeni yönetimin Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, Türkçe yaptığı paylaşımda, "Yeni Suriye'yi temsil etmek üzere Türkiye'ye ilk resmi ziyaretimizi gerçekleştireceğiz." dedi.
HAMAS'ın merhum lideri şehit Yahya Sinvar'ın naaşının işgal rejimi ile yapılacak bir esir takasıyla HAMAS'a teslim edilmesini talep etmesine rağmen, bu talebin kabul edilmeyeceğini yazdı.