Gazze'de şehit sayısı 47 bin 354'e yükseldi

İşgalci siyonistlerin Gazze'de Ekim 2023'te başladığı soykırım savaşında şehit olanların sayısı 47 bin 354'e, yaralıların sayısı 111 bin 563'e yükseldi.
Gazze Sağlık Bakanlığı, işgalci siyonistlerin saldırılarında şehit olan ve yaralananlarının güncel sayısını paylaştı.
Buna göre son 48 saatte hastanelere 48 şehidin naaşı ulaştı. Bunlardan 37 şehidin cenazeleri ekipler tarafından enkaz altından çıkarıldı. 80 kişinin de yaralı olarak hastanelere sevk edildiği bildirildi.
Bakanlık, böylece 7 Ekim'den bu yana Gazze'de şehit edilenlerin sayısının sayısı 47 bin 354'e, yaralıların sayısının ise sayısı 111 bin 563'e yükseldiğini kaydetti.
Açıklamada, çok sayıda mağdurun halen enkaz altında ve yollarda olduğu ancak ambulans ve sivil savunma ekiplerinin onlara ulaşamadığı belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Almanya Başbakanı Friedrich Merz, ülkenin Gazze'de kullanılabilecek askeri teçhizatın ihracatına "başka bir duyuruya kadar" izin vermeyeceğini söyledi.
Çin’de son iki gündür devam eden yoğun yağışlar, ani sel ve heyelanlara neden oldu; yaşanan felaketlerde 10 kişi öldü, 33 kişiden ise haber alınamıyor
İngiltere Başbakanı Keir Starmer, işgalci rejimin Gazze'ye yönelik saldırıyı tırmandırma politikasını yeniden gözden geçirmeye çağırdı ve daha fazla kan dökülmesi ve barış umutlarının azalması konusunda uyardı.
ABD Hazine Bakanlığı, yaptırımları delmek ve gelir elde etmekle suçladığı 18 İranlı kişi ve kuruluşa yaptırım kararı aldığını duyurdu.