Gazze'de şehit sayısı 60 bin 138'e çıktı

İşgal ordusunun 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehit sayısı son 24 saatte 104 artarak 60 bin 138'e yükseldi.
Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, son 24 saatte Gazze Şeridi'ndeki hastanelere 104 şehit ve 399 yaralının ulaştığı belirtildi.
Açıklamada, işgal ordusunun Gazze'de 19 Ocak'ta varılan ateşkesi bozarak 18 Mart'tan bu yana düzenlediği saldırılarda 8 bin 970 kişinin şehit olduğu, 34 bin 228 sivilin yaralandığı kaydedildi.
Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten beri düzenlenen saldırılarda şehit sayısının ise 60 bin 138'e, yaralıların sayısının 146 bin 269'a ulaştığı bildirildi.
Gazze'de 27 Mayıs'tan bu yana siyonist rejim-ABD güdümlü sözde Gazze İnsani Yardım Vakfı tarafından insani yardım adı altında kurulan sözde dağıtım bölgelerinde sivillerin hedef alındığı sistematik saldırılar sonucu şehit sayısı 1239, yaralıların sayısı da 8 bin 152'ye çıktı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Çin'in başkenti Pekin'i vuran son sağanak yağışlar sonucu 44 kişi öldü, 9 kişi kayboldu.
ABD’den Hollanda’ya giden Delta uçağı türbülansa yakalanınca Minneapolis’e yönlendirildi.
Rusya Savunma Bakanlığı, Rus birliklerinin doğu Donetsk bölgesindeki askeri açıdan stratejik öneme sahip Chasiv Yar kasabasını ele geçirdiğini iddia etti.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Suriye Dışişleri Bakanı Hasan Esad Şeybani, Moskova’da bir görüşme gerçekleştirdi.