Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf, işgalci rejimin 32 günlük soykırımında şehit olanların yüzde 46'sının işgalin güvenli bölge olduğunu iddia ettiği yerlerden oluştuğuna dikkat çekti.
Selame Maruf, ikinci ayına giren işgal saldırganlığına ilişkin basın toplantısı düzenledi.
Gazze Şeridi'nde halka yönelik Nazi-Siyonist soykırımının 32. günde devam ettiğini belirten Maruf, şehit, yaralı ve kayıp toplam 40 bin kişinin bu savaş suçundan doğrudan etkilendiğini kaydetti.
Maruf, "Saldırganlığın başlangıcından bu yana 4 bin 237'si çocuk, 2 bin 719'u kadın ve kız çocuğu, 631'i yaşlı olmak üzere 10 bin 328 kişi şehit oldu, 3 binden fazla kişi kayıp ve 26 bin kişi yaralandı. Şehitlerin yüzde 46'sı, işgalin güvenli olduğunu iddia ettiği güney bölgelerden gelmiş durumda." ifadelerini kullandı.
Saldırılarda 53 din görevlisinin şehit olduğunu belirten Maruf, 56 caminin tamamen, 136 caminin kısmen, 3 kilisenin de kısman hasar gördüğünü aktardı.
Maruf, şunları kaydetti:
"Gazze Şeridi'nde savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana işgal sırasında 30 bin tondan fazla patlayıcı kullanıld, bunun sonucunda 222 bin yerleşim birimi hasar gördü, 40 bin konut da işgal nedeniyle tamamen yok oldu.
192 sağlık personeli şehit odu, 40 ambulans imha edildi, 113 sağlık kurumu ağır hasar gördü, 18 hastane ve 40 sağlık ocağı hizmet dışı bırakıldı.
İşgal, Filistinli ailelere yönelik 1.071 katliam gerçekleştirirken, 1,5 milyon vatandaş da evlerinden barınma merkezlerine veya yakınlarına sığındı.
İsrail işgalinin sivillere karşı işlediği toplu suçlar nedeniyle bazı bölgelerde mezarlıklar doldu ve artık gömülecek yer kalmadı." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgalcilerin Gazze Şeridi'ne yönelik 465 gündür devam eden saldırılarında şehid sayısı 46 bin 645’e, yaralıların sayısı ise 110 bini geçti.
Birleşmiş Milletler insan hakları uzmanları, Filistin Yönetimi'nin Batı Şeria'da El Cezire kanalını yasaklamasını eleştirerek, bu kararı "ifade özgürlüğüne saldırı" olarak nitelendirdi.
Suriye'de Esad rejiminin devrilmesinin ardından kurulan yeni yönetimin Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, Türkçe yaptığı paylaşımda, "Yeni Suriye'yi temsil etmek üzere Türkiye'ye ilk resmi ziyaretimizi gerçekleştireceğiz." dedi.
HAMAS'ın merhum lideri şehit Yahya Sinvar'ın naaşının işgal rejimi ile yapılacak bir esir takasıyla HAMAS'a teslim edilmesini talep etmesine rağmen, bu talebin kabul edilmeyeceğini yazdı.