Gazze'de son 24 saatte 3 katliam: 77 şehid, 174 yaralı

Gazze Sağlık Bakanlığı, işgalci siyonistlerin Gazze Şeridi'ne yönelik son 24 saat içindeki saldırılarında 77 kişinin şehid olduğunu, 174 kişinin ise yaralandığını açıkladı.
Saldırılarda şehid olanların ve yaralıların hastanelere ulaştırıldığı belirtilirken, bölgedeki sağlık altyapısının yetersizliği nedeniyle durumu kritik olan yaralılar için müdahalelerin sınırlı kaldığı ifade edildi.
Bakanlık, 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden işgalci siyonist saldırılarında şehid sayısının 45 bin 206'ya, yaralıların sayısının ise, 107 bin 512'ye ulaştığını açıkladı.
Gazze'deki insani durumun giderek daha da kötüleştiği, sağlık sisteminin çökme noktasına geldiği ve uluslararası kamuoyunun acil müdahalesine ihtiyaç duyulduğu vurgulandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İran'da 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Ukrayna ve Orta Doğu'da yaşanan gelişmeler ve olası riskleri göz önünde bulundurduğumuzda 3. Dünya Savaşı ihtimali ihtimali artıyor. Bundan ötürü endişe duyuyorum." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye çalışma ziyaretinde bulunan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı kabul etti.
ABD, İran'ın savunma sanayisi için hassas makinelerin tedariki ve nakliyesini sağladıkları gerekçesiyle 1 kişiyi ve 8 şirketi yaptırım listesine ekledi.