Gazze'de son 24 saatte 77 şehit

İşgal kuvvetlerinin 7 Ekim 2023'ten bu yana sürdürdüğü saldırılarda şehit sayısı 66 bin 225'e, yaralı sayısı 168 bin 938'e yükseldi.
Gazze Şeridi Sağlık Bakanlığı verilerine göre son 24 saat içinde Gazze Şeridi'ndeki hastanelere ulaşan şehit sayısının 77, yaralı sayısının ise 222 olduğu bildirildi.
İşgal kuvvetlerinin 18 Mart'ta ateşkes anlaşmasını ihlal etmesinden bu yana şehit sayısı 13 bin 357'ye, yaralı sayısı ise 56.897'ye ulaştı.
Son 24 saatte hastanelere ulaşan yardım şehitlerinin sayısı 2'ye, yaralı sayısı ise 44'e yükseldi. Böylece, hastanelere ulaşan "yardım kuyruğu şehitlerinin" toplam sayısı 2 bin 582'ye, yaralı sayısı ise 18.974'ün üzerine çıktı.
Böylece işgal kuvvetlerinin 7 Ekim 2023'te başlattığı saldırıların başlangıcından bu yana Gazze Şeridi'ndeki şehit sayısının 66 bin 225'e, yaralı sayısının da 168 bin 938'e yükseldiği belirtildi.
Halen çok sayıda kurbanın enkaz altında olduğu ancak ekiplerin onlara ulaşamadığı ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bualoi Tayfunu'nun neden olduğu sel ve toprak kaymalarında en az 49 kişi hayatını kaybetti.
Rusya Dışişleri Bakanlığı, İran ve Rusya arasında imzalanan kapsamlı stratejik ortaklık anlaşmasının yürürlüğe girdiğini duyurdu.
Fransa'da ordu güçleri Rusya'ya ait bir petrol tankerine çıkarma yaparak, el koydu.
Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Kopenhag’daki Avrupa Siyasi Topluluğu toplantısı öncesinde AB’yi “savaş planları” hazırlamakla suçlayarak, “AB savaşmaya karar verdi” dedi.