Gazze'de sözde gıda dağıtım noktaları planlı katliam ve insanlık dışı muamele merkezlerine dönüştü

Uluslararası sağlık örgütü Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), ABD ve siyonist rejim destekli sözde Gazze İnsani Vakfı'nın (GHF) Gazze'deki yardım operasyonlarının derhal sona erdirilmesi çağrısı yaptı.
Uluslararası sağlık örgütü Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), söz konusu gıda dağıtım noktalarının, "planlı katliam ve insanlık dışı muamelenin merkezine dönüştüğünü" açıkladı.
Açıklamada, “Sınır Tanımayan Doktorlar'ın yaklaşık 54 yıllık tarihinde, silahsız sivillere yönelik bu denli sistematik bir şiddete nadiren tanık olduk” denildi.
MSF tarafından yeni yayımlanan raporda, kuruluşun Gazze'deki iki kliniğinde toplanan tıbbi veriler, hasta ifadeleri ve doğrudan tanıklıklar incelendi.
Bulguların, GHF tarafından işletilen gıda dağıtım alanlarında, işgal ordusu ve Amerikalı özel güvenlik şirketleri tarafından uygulanan hedefli ve rastgele şiddeti ortaya koyduğu belirtildi.
7 Haziran ile 24 Temmuz 2025 tarihleri arasında, GHF yardım dağıtım noktalarına yakın konumda bulunan El-Mawasi ve El-Attar kliniklerine bin 380 yaralı başvurdu.
Bunların 28’i hayatını kaybetti. Yaralananlar arasında 71 çocuk bulunuyor; bunların 25’i 15 yaş altındaydı.
Raporda, açlık nedeniyle başka çaresi kalmayan ailelerin, genellikle evdeki tek fiziksel güce sahip bireyler olmaları nedeniyle genç erkek çocukları bu tehlikeli yardım noktalarına göndermek zorunda kaldıkları kaydedildi.
Yaralananlar arasında kurşun vücudunu tamamen delip geçen 12 yaşında bir erkek çocuk ile göğsünden vurulmuş 8 yaşındaki bir kız çocuğu da yer alıyor.
Sınır Tanımayan Doktorlar Genel Direktörü Raquel Ayora, “Yiyeceğe ulaşmaya çalışan çocuklar göğsünden vuruluyor. İnsanlar izdihamda eziliyor ya da nefessiz kalıyor. Yardım noktalarında kalabalıklar kurşun yağmuruna tutuluyor” açıklamasını yaptı.
Ayora, “GHF’nin ‘yardım’ adı altındaki dağıtım noktaları, bir tür zulüm laboratuvarına dönüştü. Bu duruma derhal son verilmesi gerekiyor” dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze’deki işgalci esirlerin aileleri, Netanyahu'nun işgal planının esirlerin hayatını tehlikeye attığını belirterek, “Bu karar, affedilemez bir ihmal ve aldatmacadır.” dedi.
Brezilya’nın Mato Grosso eyaletinde yolcu otobüsü ile kamyonun çarpışması sonucu 11 kişi ölürken, 45 kişi yaralandı.
İranlı yetkili Ali Ekber Velayeti, Kafkasya'da ABD'nin oluşturmayı planladığı "Zengezur Koridoru"nu bölgesel güvenlik için tehdit olarak gördüklerini belirtti. Bu koridorun açılmasını Rusya ile iş birliği içinde ya da tek başına engelleyeceklerini vurguladı.
İşgal ordusunun Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda, 13'ü insani yardım bekleyen olmak üzere 14 kişi şehit edildi.