Gazze'deki işgal saldırısında biri çocuk 7 kişi şehit oldu

İşgalci ordunun, akşam saatlerinde Gazze şehrine düzenlediği saldırıda 7 kişi şehit oldu, bir çok kişi yaralandı.
Yerel medyaya göre işgal kuvvetleri, Gazze şehir merkezindeki Belediye Parkı yakınındaki bir apartman dairesini bombaladı. Bu saldırıda aralarında bir çocuğun da bulunduğu beş kişinin şehit olduğu bildirildi.
İşgalcilerin ayrıca Gazze şehrinin kuzeyinde Şucaiye Mahallesi'ndeki El-Saftavi bölgesinde düzenlediği bombardımanda da 2 kişinin şehit olduğu, 30'a yakın kişinin yaralandığı kaydedildi.
Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını 7 Ekim 2023'ten bu yana kara, deniz ve hava yoluyla sürdüren işgalciler, çoğunluğu kadın ve çocuk 40 bin 819'dan fazla kişiyi şehit etti, 94 bin 291'i aşkın kişiyi de yaraladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Hazine Bakanlığı, yaptırımları delmek ve gelir elde etmekle suçladığı 18 İranlı kişi ve kuruluşa yaptırım kararı aldığını duyurdu.
Gazze'deki direniş gruplarından Kassam Tugayları ve Kudüs Seriyyeleri, gerçekleştirdikleri ayrı operasylonlarda işgal ordusunun mevzilendiği hedefleri roket ve havan toplarıyla bombaladı.
İşgal rejimi, Gazze’de sivillere yönelik saldırılarını sürdürüyor. Yardım bekleyenlerin de hedef alındığı saldırılarda 6 kişi şehid oldu, çok sayıda kişi yaralandı.
İşgal rejimin Gazze kentini işgal planına onay vermesiyle, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yaşayan yaklaşık bir milyon Filistinli bir kez daha zorla göç ettirilecek.