Kudüs Hastanesi yönetimi, bazı temel hizmetlerin devamını sağlamak için birçok faaliyeti durdurmak zorunda kaldıklarını bildirdi.
Filistin Kızılayı, Kudüs Hastanesi yönetiminin, yakıtı daha tedarikli kullanmak ve önemli tıbbi hizmetleri sürdürebilmek için hastanede verilen hizmetlerin çoğunu azaltmaya karar verdiğini söyledi.
Kızılay'dan yapılan açıklamada, hastanenin yakıt stoklarında ciddi bir sıkıntı yaşadığı, ana elektrik jeneratörünü durdurarak sadece küçük jeneratörün çalıştırıldığı, ayrıca cerrahi ameliyat bölümü, oksijen üretim istasyonu, MR ve radyoloji bölümlerinin de durdurulduğu kaydedildi.
Açıklamaya göre hastanedeki bulunan yerinden edilmiş kişilerin temel hizmetlere erişebilmesini sağlamak amacıyla, üç hastane binasına her gün akşam saat beşten sonra bina başına iki saat elektrik dağıtımı yapılması yönünde bir program belirledi. Bu elektriğin de yemek pişirmek ve cep telefonlarını şarj etmek gibi ihtiyaçlar için kullanılacağı ifade edildi.
Kızılay, yakıt, tıbbi malzeme, su ve yiyecek gibi tüm yakıt miktarının ve işin sürekliliği için gerekli temel bileşenlerin tükenmesi nedeniyle birkaç gün içinde hastanede çalışmayı bırakmak zorunda kalacağından korktuğunu vurguladı.
Yaklaşık iki gündür ekmeğin olmamasının yanı sıra çok az miktarda yiyecek ve bebek sütü sağlanan hastanede 14 binden fazla yerinden edilmiş kişinin bulunduğu kaydedildi.
Öte yandan çevredeki evlerin ve altyapının bombalanması sonucu yolların kapatılması nedeniyle hastanenin üst üste üçüncü gün kendisine giden yollardan izole kalmış durumda.
Ayrıca işgal rejimi dün, Gazze'deki Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin, aralarında hastanenin tıbbi malzemelerini taşıyan insani yardım konvoyunu hedef almıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgalcilerin Gazze Şeridi'ne yönelik 465 gündür devam eden saldırılarında şehid sayısı 46 bin 645’e, yaralıların sayısı ise 110 bini geçti.
Birleşmiş Milletler insan hakları uzmanları, Filistin Yönetimi'nin Batı Şeria'da El Cezire kanalını yasaklamasını eleştirerek, bu kararı "ifade özgürlüğüne saldırı" olarak nitelendirdi.
Suriye'de Esad rejiminin devrilmesinin ardından kurulan yeni yönetimin Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, Türkçe yaptığı paylaşımda, "Yeni Suriye'yi temsil etmek üzere Türkiye'ye ilk resmi ziyaretimizi gerçekleştireceğiz." dedi.
HAMAS'ın merhum lideri şehit Yahya Sinvar'ın naaşının işgal rejimi ile yapılacak bir esir takasıyla HAMAS'a teslim edilmesini talep etmesine rağmen, bu talebin kabul edilmeyeceğini yazdı.