Gazze'deki okulların yüzde 80'inden fazlası yıkıldı
Birleşmiş Milletler (BM) raportörleri, siyonist işgal rejiminin saldırıları altında bulunan Gazze'deki okulların yüzde 80'inden fazlasının yıkıldığını veya hasar gördüğünü açıkladı.
BM raportörlerince yapılan yazılı açıklamada, Gazze'deki okullara, üniversitelere, öğretmenlere ve öğrencilere yönelik saldırılarla ilgili büyük kaygı duyulduğu belirtildi.
Açıklamada, Filistin eğitim sisteminin sistematik olarak yok edilmeye çalışıldığı, bununda endişe verici olduğu aktarıldı.
İşgal rejiminin bu pervasızca saldırılarının "eğitim katliamı" şeklinde nitelendiği açıklamada, öğretmenlerin, öğrencilerin ve personelin alıkonulması, katledilmesinin yanı sıra eğitim altyapısının tahribatı yoluyla eğitimin sistematik olarak yok edildiği kaydedildi.
Açıklamada, "israil'in Gazze'ye yönelik 6 aydır süren saldırında 5 bin 479'dan fazla öğrenci, 261 öğretmen ve 95 profesör öldürüldü. 7 bin 819'dan fazla öğrenci ve 756 öğretmen yaralandı. Bu sayı her geçen gün artıyor. Gazze'de kalan son üniversite olan El-İsra Üniversitesi, 17 Ocak 2024'te israil ordusu tarafından yıkıldı." ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Başkanı Donald Trump'ın arabuluculuğunda Ruanda ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti arasında barış anlaşması imzalandı.
İran’ın Hürmüz Boğazı'nda Nazaat Adaları bölgesinde iki gün sürecek deniz tatbikatı başlattığı bildirildi.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Karadeniz’de uluslararası sularda iki gemiye düzenlenen saldırıyı “terör eylemi” olarak nitelendirerek, Ukrayna’nın bölgedeki güvenliği hedef alarak krizi derinleştirdiğini söyledi ve “Bunun bir bedeli olacak” ifadeleriyle Moskova’nın karşılık vermeye hazırlandığını bildirdi.
ABD Dışişleri Bakanlığı, Venezuela için en yüksek seviyedeki seyahat uyarısını yinelerken, bu ülkede ikamet eden vatandaşlarına "derhal" ülkeyi terk etmeleri çağrısı yaptı.