Filistin Sivil Savunma teşkilatı Uluslararası Kızılhaç Teşkilatı'ndan, saldırıların düzenlendiği bölgelere insani amaçlı müdahalelere imkan tanınması için işgal rejimine baskı yapmasını talep etti.
Sivil Savunma Genel Müdürlüğü düzenlediği basın toplantısında, başta BM komitesi, Dünya Sağlık Örgütü, Sivil Koruma ve Sivil Savunma Uluslararası Komitesi olmak üzere hadiselerle irtibatlı tüm kuruluşların, insan hakları alanında faaliyet yürüten tüm sivil toplum kurumlarının devreye girmesini ve işgal güçlerinin saldırılarında mağdur edilenlerin bir an önce kurtarılabilmesi için faaliyete fırsat verilmesini istedi.
Sivil Savunma, saldırıların düzenlendiği bölgelere insani amaçlı müdahalelere imkan tanınması için işgal rejimine baskı yapmasını talep etti.
Bu bölgelerde enkaz altında kalan insanlardan imdat çağrıları geldiğini duyduklarını aktaran Sivil Savunma, bunun enkaz altında kalanlar arasında yardım bekleyen yaralıların bulunduğunu ortaya koyduğunu, onların da hayatlarını kaybetmeden kendilerine ulaşılabilmesi için insani yardım amaçlı müdahalelere imkan tanınması gerektiğini dile getirdi.
Açıklamada işgal rejiminin Gazze Şeridi'ne yakıt sokulmasını engellemesi karşısında BM ve diğer uluslararası kuruluşların suskun kalmasının ve işgal rejimine baskı yapmamasının bir ayıp olduğu ifade edilerek bölgeye yakıt ve zorunlu ihtiyaç maddelerinin sokulması için derhal müdahalede bulunulması gerektiği vurgulandı.
Sivil savunma ekiplerinin işgal rejiminin bölgeye yönelik soykırım savaşları sürecinde 37 bin 500 insani yardım operasyonu gerçekleştirdiğine işaret eden Sivil Savunma, bunun ise savaş haricindeki 24 yıllık sürede yapılan operasyon sayısına denk geldiğine, bu kadar çok sayıda operasyon yapılmasının ise hem malzemelerin tükenmesine hem de araçların daha hızlı bir şekilde eskimesine sebep olduğuna dikkat çekti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgalcilerin Gazze Şeridi'ne yönelik 465 gündür devam eden saldırılarında şehid sayısı 46 bin 645’e, yaralıların sayısı ise 110 bini geçti.
Birleşmiş Milletler insan hakları uzmanları, Filistin Yönetimi'nin Batı Şeria'da El Cezire kanalını yasaklamasını eleştirerek, bu kararı "ifade özgürlüğüne saldırı" olarak nitelendirdi.
Suriye'de Esad rejiminin devrilmesinin ardından kurulan yeni yönetimin Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, Türkçe yaptığı paylaşımda, "Yeni Suriye'yi temsil etmek üzere Türkiye'ye ilk resmi ziyaretimizi gerçekleştireceğiz." dedi.
HAMAS'ın merhum lideri şehit Yahya Sinvar'ın naaşının işgal rejimi ile yapılacak bir esir takasıyla HAMAS'a teslim edilmesini talep etmesine rağmen, bu talebin kabul edilmeyeceğini yazdı.