Gazze'den hezimetle ayrılan Golani Tugayı'nın geri çekilmesi ne anlama geliyor?

Askeri ve stratejik uzman Tümgeneral Fayiz el-Duveyri, Golani Tugayı'nın geri çekilmesinin onun savaş kabiliyetinin yüzde 40'ını kaybettiği anlamına geldiğine dikkat çekerek direniş gruplarının başarısını vurguladı.
İbrani medyası dün, işgal ordusunun, ağır kayıplar verdiği kara savaşında 60 gün süren çatışmaların ardından özel birlik olan Golani Tugayı'nı Gazze'den çekildiğine açıkladı.
İşgal birliğinin Gazze'den çekilmesini değerlendiren Askeri ve stratejik uzman Tümgeneral Fayiz el-Duveyri, Golani Tugayı'nın özel bir birlik olduğunu ve bünyesinde 8 tabur, 4 tank taburu, 2 piyade taburu, bir paraşütçü taburu, bir topçu taburu ile silah destek, ikmal ve bakım gruplarının bulunduğunu söyledi.
Askeri kurallara göre, bir askeri birimin savaştan çıkarılmasının, onun insani savaş yeteneklerinin ve ekipmanının yüzde 40'ını kaybetmesi anlamına geldiğine dikkat çeken Duveyri, Golani Tugayı'nın geri çekilmesinin, İzzeddin el Kassam Tugayları'nın çok sayıda işgal ordusu aracının imhasına ilişkin duyurularının doğruluğunu kanıtladığını kaydetti.
Duveyri, Golani'nin savaştan ayrılmasının, Kassam güçlerinin etkisinin ve direnişin, kara savaşında geçen 53 günde savaşı yönettiğinin bir göstergesi olduğuna dikkat çekti.
Golani Tugayı'nın işgalin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığının öncüsü olduğunu ve savaşta en büyük şoklar yaşadığını ifade eden Duveyri, bunun da çatışmaların yoğunluğunu ve kayıpların büyüklüğünü gösterdiğini anlattı.
Duveyri, Golani'nin ayrılışının işgal ordusunun moralini etkileyeceğini ve diğer işgal tugayların savaştan çekilmesini etkileyeceğini öngördü. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Birleşmiş Milletler (BM), mart ayında siyonist rejimin ateşkesi bozmasından bu yana Gazze'de 737 binden fazla kişinin yerinden edildiğini açıkladı.
Birleşmiş Milletler (BM), siyonist rejimin saldırılarının Suriye’nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal etmenin yanı sıra ülkeyi son derece hassas bir dönemde daha da istikrarsızlaştırdığını belirtti.
Türkiye, Ürdün, BAE, Bahreyn, Suudi Arabistan, Irak, Umman, Katar, Kuveyt, Lübnan ve Mısır, siyonist rejimin Suriye'ye yönelik saldırıları sonrası ortak açıklama yayınladı.
İngiltere ile Almanya arasında savunma, göç ve ticarette iş birliği için kapsamlı bir anlaşma imzalandı.