Gazze'nin çeşitli bölgelerine işgal saldırısı: 5 şehit

İşgalci siyonistlerin bugün Gazze Şeridi'nde 3 farklı yeri bombalaması sonucu 5 kişi şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı.
Şafak vakti işgal kuvvetlerin Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseyrat kampının kuzeyindeki Ebu Ammuna ailesine ait bir evi bombalaması sonucu bir kişi şehit oldu, diğerleri de yaralandı.
Yerel medyaya göre, işgal Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya bölgesinde El Kassam Camii avlusunda bulunan bir grup sivili füzeyle hedef aldı. Saldırı sonucunda bir kişi hayatını kaybetti, birkaç kişi de yaralandı.
İşgal dronunun Gazze şehrinin doğusundaki Şucaiye Mahallesi'nde Al-Nazaz Caddesi'nde toplanan sivilleri hedef alması sonucu 3 kişi şehit oldu, birçok kişi de yaralandı.
Cebeliye el Balad'da sivillerin bir araya geldiği toplantıyı hedef alan işgal bombasında birkaç kişi yaralandı.
Öte yandan Gazze Şeridi'nin merkezindeki El-Meğazi kampının doğusunda işgalcilerin açtığı ateş sonucu bir çocuk yaralandı.
İşgal topçusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin kuzeybatısındaki bölgeleri yoğun bir şekilde bombaladı ve Refah'ın doğusundaki şiddetli baskınlarla bağlantılı olarak aynı bölgede çok sayıda evi havaya uçurdu.
İşgal ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını 7 Ekim 2023'ten bu yana kara, deniz ve hava yoluyla sürdürerek 42 bin 924 kişiyi şehit etti, 100 bin 833 kişiyi yaraladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şili ve Arjantin açıklarında meydana gelen şiddetli depremin ardından oluşan tsunaminin, ülkenin Antarktika üslerinin bulunduğu Antarktika kıyılarına önümüzdeki iki saat içinde ulaşması bekleniyor.
Şili ve Arjantin'in güney kıyılarında 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Güney Sudan'ın kuzeyindeki Warrap eyaletinde çıkan çatışmalarda en az 15 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.
BM Gıda ve Tarım Örgütü'nden (FAO) yapılan açıklamaya göre küresel gıda fiyatları nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1 artarak Mart 2023'ten bu yana en üst dereceye geldi.