Gazze'nin kuzeyinde işgal saldırıları ve ablukası nedeniyle yiyecek bulamayan Filistinliler, karınlarını doyurabilmek umuduyla güney bölgelere gitmek zorunda kalıyor.
Gazze şehri ve Gazze Şeridi'nin kuzey şehirlerindeki yüzlerce Filistinli, bölgelerine dayatılan açlık nedeniyle Gazze Şeridi'nin güneyine kaçmak zorunda kaldı.
Gazze'deki Kuds Press haber ajansı, Gazze şehri ve kuzeyinden yüzlerce kişinin, çocuklarını doyuracak bir şey bulamayınca Gazze Şeridi'nin güneyine doğru sahil yolunu (El-Raşid) kullandığını aktardı.
Esad Hamdan isimli Filistinli, yaşadıkları kıtlığına işaret ederek, "İki gün boyunca, unumuz ve pirincimiz bittikten sonra sadece birkaç hurma yedik, bu yüzden çocuklarımızı beslemek için güneye gitmeye karar verdik. Bombalamaya, evlerin yıkılmasına, yerinden edilmeye katlandık ama açlığa dayanamıyoruz." dedi.
Halil Safan ise önceki günlerde yiyecek bulmakta zorlandıklarını şimdilerde ise günlerdir yiyecek bulunmadıklarını ve çocuklarının sürekli ağladığını bildirdi.
Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) da dahil olmak üzere çok sayıda uluslararası kuruluş ve yardım kuruluşu, Gazze Şehri ve kuzeyindeki halkın açlığın pençesinde olduğuna dikkat çekmişti.
İşgal rejimi, 140. gününde de ABD ve Avrupa'nın desteğiyle Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdürerek su, yiyecek, ilaç ve yakıtın girişini engellemeye devam ediyor.
İşgalin, Gazze'ye yönelik devam eden saldırganlığı nedeniyle yaklaşık 2 milyon insan yerinden olurken yaklaşık 30 bin kişi şehit oldu, 70 bin kişi de yaralandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgalcilerin Gazze Şeridi'ne yönelik 465 gündür devam eden saldırılarında şehid sayısı 46 bin 645’e, yaralıların sayısı ise 110 bini geçti.
Birleşmiş Milletler insan hakları uzmanları, Filistin Yönetimi'nin Batı Şeria'da El Cezire kanalını yasaklamasını eleştirerek, bu kararı "ifade özgürlüğüne saldırı" olarak nitelendirdi.
Suriye'de Esad rejiminin devrilmesinin ardından kurulan yeni yönetimin Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, Türkçe yaptığı paylaşımda, "Yeni Suriye'yi temsil etmek üzere Türkiye'ye ilk resmi ziyaretimizi gerçekleştireceğiz." dedi.
HAMAS'ın merhum lideri şehit Yahya Sinvar'ın naaşının işgal rejimi ile yapılacak bir esir takasıyla HAMAS'a teslim edilmesini talep etmesine rağmen, bu talebin kabul edilmeyeceğini yazdı.