Guatemala'daki Fuego Yanardağı'nda patlama

Guatemala'nın başkentindeki Fuego Yanardağı'nın patlamasıyla dumanlar 2 bin metrenin üzerine çıktı.
Guatemala'nın başkenti Guatemala'da Fuego Yanardağı'nın patlamasıyla 2 bin metrenin üzerine çıkan dumanlar, yanardağın güney yamacına doğru yayılan kül bulutları oluşturdu.
Yetkililer, 500'den fazla kişinin tahliye edildiğini duyurdu.
Ulusal Afet Önleme Merkezi, yanardağ yakınındaki 3 bölgede yaşayanların barınaklara taşındığını açıkladı.
Yanardağın patlamaya devam edeceğini belirten yetkililer, bölgedeki bir otoyolun kapatıldığını ve 39 okulda eğitime ara verildiğini bildirdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Rusya Savunma Bakanlığı, son bir haftada Ukrayna'nın Sumi ve Donetsk bölgelerindeki 7 yerleşim yerini ele geçirdiklerini açıkladı.
Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ne gıda ablukasını kırmak için pazar günü Sicilya’dan yola çıkan Özgürlük Filosu Koalisyonu’na (FFC) ait Madleen yelkenlisi, Akdeniz’deki ilerleyişini sürdürüyor.
ABD ile Çin arasında yaşanan gümrük vergileri artışı gerginliği devam ederken, her iki ülkenin Hazine ve Ticaret Bakanlarının Londra'da bir araya geleceği belirtildi.
Şili'nin Atacama bölgesinde meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki deprem paniğe yol açtı.