Güney Kore'deki orman yangınlarında 18 kişi öldü

Güney Kore'deki orman yangınlarında ölü sayısı 18'e yükselirken, bir kişi kayıp.
Yetkililer, ölülerden ikisinin Andong'da, üçünün Jeongseon'da, altısının Yeongyang'da ve yedisinin Yeongdeok'ta bulunduğunu bildirdi. Jeongseon'da bir kişi daha kayıp.
Yaralılar arasında 10 kişinin ve 2'sinin durumunun ağır olduğu bildirildi.
Yangınların ardından 23 bin kişi tahliye edildi.
Güney Kore Cumhurbaşkanı Vekili Han Deok-soo, orman yangınlarının daha fazla yayılmasını önlemek için her türlü çabanın gösterilmesi çağrısında bulundu.
Deok-soo, "Orman yangınlarının daha önce görülmemiş seviyelere ulaşmasından endişeleniyoruz, bu nedenle bu hafta boyunca tüm kaynaklarımızı orman yangınlarıyla mücadeleye odaklamalıyız." dedi.
Mevcut yangınlarını ülke tarihindeki "en kötüsü" olarak nitelendiren Deok-soo, orman yangınlarının şimdiye kadar 17 bin hektarlık orman ve 209 ev ve fabrikayı yok ettiğini bildirdi.
Han Duk-soo, hükümetin yasadışı atık yakımına karşı önlemleri güçlendireceğini ve ihlal edenlere yürürlükteki yasalara uygun şekilde sıkı bir şekilde davranacağını vaat etti.
Güney Kore Cumhurbaşkanı, ayrıca hükümetin orman yangınlarına müdahale ve önleme yönergelerini gözden geçirip iyileştireceğini söyledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Hizbullah Cemaati Rehberi Muhterem Edip Gümüş, Ramazan Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajda, “Rabbimiz, aynı mukaddesat uğruna birlikte düşünmeyi, birlikte çalışmayı, birlikte cihad etmeyi ve birlikte zaferler kazanmayı bizlere nasip etsin.” temennisinde bulundu.
Pakistan'ın güneybatısında düzenlenen bir mitingin yakınında gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında 6 kişi yaralandı.
Myanmar'da meydana gelen 7,7 ve 6,4 büyüklüğündeki depremlerde şu ana kadar 1002 kişinin hayatını kaybettiği, 2 bin 376 kişinin yaralandığı, ölü sayısının 10 bini aşabileceği belirtildi.
ABD’de federal yargıç, Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Dairesi (ICE) görevlilerince gözaltına alınan Rümeysa Öztürk'ün sınır dışı edilmesine karşı durdurma kararı aldı.