Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili: Görevi teslim etmeyeceğim
Gürcistan'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybeden Salome Zurabişvili, 29 Aralık'tan sonra görevini devretmeyeceğini etmeyeceğini belirtti.
Gürcistan'da cumhurbaşkanlığı seçimlerini Mihail Kavelaşvili yeni devlet başkanı olarak seçildi.
Seçimleri kaybeden mevcut Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili, 29 Aralık'ta görev süresi dolduğunda görevini devretmeyi reddettiğini açıkladı.
Zurabişvili, yeni parlamento seçimleri yapılana kadar görevini devretmeyeceğini belirtti.
Zurabişvili, iktidardaki Gürcü Rüyası partisi ile artık herhangi bir temasının bulunmadığını da vurgulayarak Avrupa Birliği'ni protestocuları destekleme çağrısı yaptı.
Gürcistan'da Merkez Seçim Komisyonu, iktidardaki Gürcü Rüyası partisinin adayı Mihail Kavelaşvili'nin Gürcistan Cumhurbaşkanı seçildiğini açıklamıştı.
Kavelaşvili 300 oydan 224'ünü alarak cumhurbaşkanlığı için gerekli olan 200 oya ulaşmıştı.
Gürcistan Başbakanı Irakli Kobahidze, görevdeki Cumhurbaşkanı Zurabişvili'nin 29 Aralık'taki yemin töreninde konutunu terk etmesi ve bu binayı meşru olarak seçilmiş cumhurbaşkanına devretmesi gerektiğini söyledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Fars Körfezi’nden İsfahan’a su transferi projesinin ilk fazının işletmeye alındığını duyurdu.
Avustralya’nın Melbourne kentinde, Filistin ve Gazze’ye destek amacıyla geniş katılımlı bir protesto gösterisi düzenlendi.
Sudan ordusu ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasındaki çatışmalar Kordofan'da yoğunlaştı. Geçici Egemenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Malik Acâr "devlet bazı muharebeleri kaybedebilir ama savaşı kaybetmedi" açıklamasını yaptı.
Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Doha Forumu'ndaki konuşmasında ülkesinin artık istikrarın modeli hâline geldiğini söyledi; siyonist rejimin bölgeye kriz ihraç ettiğini belirtti ve işgal altındaki Suriye topraklarının geri alınması için uluslararası desteğin güçlendiğini vurguladı.