Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili: Görevi teslim etmeyeceğim

Gürcistan'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybeden Salome Zurabişvili, 29 Aralık'tan sonra görevini devretmeyeceğini etmeyeceğini belirtti.
Gürcistan'da cumhurbaşkanlığı seçimlerini Mihail Kavelaşvili yeni devlet başkanı olarak seçildi.
Seçimleri kaybeden mevcut Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili, 29 Aralık'ta görev süresi dolduğunda görevini devretmeyi reddettiğini açıkladı.
Zurabişvili, yeni parlamento seçimleri yapılana kadar görevini devretmeyeceğini belirtti.
Zurabişvili, iktidardaki Gürcü Rüyası partisi ile artık herhangi bir temasının bulunmadığını da vurgulayarak Avrupa Birliği'ni protestocuları destekleme çağrısı yaptı.
Gürcistan'da Merkez Seçim Komisyonu, iktidardaki Gürcü Rüyası partisinin adayı Mihail Kavelaşvili'nin Gürcistan Cumhurbaşkanı seçildiğini açıklamıştı.
Kavelaşvili 300 oydan 224'ünü alarak cumhurbaşkanlığı için gerekli olan 200 oya ulaşmıştı.
Gürcistan Başbakanı Irakli Kobahidze, görevdeki Cumhurbaşkanı Zurabişvili'nin 29 Aralık'taki yemin töreninde konutunu terk etmesi ve bu binayı meşru olarak seçilmiş cumhurbaşkanına devretmesi gerektiğini söyledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgal rejiminin saldırıları ve ablukası nedeniyle kıtlık yaşanan Gazze Şeridi’nde, açlıktan şehit olanların sayısı son 24 saatte 6 kişi artarak 399’a ulaştı. Şehitlerin 140’ını çocuklar oluşturuyor.
Venezuela Devlet Başkanı Nicolás Maduro, ABD'nin Karayip Denizi'nde, Venezuela karasularına yakın bölgede savaş gemileri konuşlandırmasının ardından, Kolombiya sınır bölgeleri ve deniz kıyılarında 25 bin askerin konuşlandırılması talimatını verdi.
Meksika’nın başkenti Mexico City yakınlarında bir yük treninin iki katlı bir otobüse çarpması sonucu en az 10 kişi hayatını kaybetti, 55 kişi yaralandı.
Yetimler Vakfı, Afrika'nın en yoksul ülkelerinden biri olan Mali'de, Eylül ayı yetim aylıklarını ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırdı. Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen program kapsamında yüzlerce yetimin yüzü güldü.