Gürcistan'dan AB'ye suçlama: Aşırıcılığı kışkırtıyorlar

Gürcistan Başbakanı Kobahidze, Avrupa Birliği'nin dondurulan üyelik süreci sırasında Gürcistan'a müdahale ettiğini belirterek AB'nin aşırıcılığı kışkırtığını ve finanse ettiğini açıkladı.
Gürcistan Başbakanı Irakli Kobahidze, AB'nin ülkede aşırılıkçılığı kışkırttığını ve finanse ettiğini belirterek, hükümetinin Batılı aktörlerin ülkedeki hükümet karşıtı protestoları desteklediğine dair tartışmasız kanıtlara sahip olduğunu söyledi.
Kobahidze, açıklamasında, "Bunu gerçekler, videolar ve AB finansman uygulamalarıyla kanıtlıyoruz. Bu kişilerin ülkemizdeki aşırılığı nasıl finanse ettiklerine dair doğrudan kanıtlarımız var. Onlarla gerçeklerle konuşuyoruz ancak onlar genel ifadelerle ve daha sıklıkla yalanlarla yanıt veriyorlar. Bu üzücü." ifadelerine yer verdi.
Gürcistan Parlamento Başkanı Şalva Papuaşvili de bu suçlamayı yineleyerek, "Gürcistan'daki aşırılıkçılık AB bütçelerinden destekleniyor ve finanse ediliyor" açıklamasını yaptı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İsviçre'de düzenlenen 113. Uluslararası Çalışma Konferansı'nda Filistin'in statüsü, "ulusal kurtuluş hareketi"nden "üye olmayan gözlemci devlet" statüsüne yükseltildi. Karar, işgalci rejimin engelleme çabalarına rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.
Rusya Savunma Bakanlığı, son bir haftada Ukrayna'nın Sumi ve Donetsk bölgelerindeki 7 yerleşim yerini ele geçirdiklerini açıkladı.
Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ne gıda ablukasını kırmak için pazar günü Sicilya’dan yola çıkan Özgürlük Filosu Koalisyonu’na (FFC) ait Madleen yelkenlisi, Akdeniz’deki ilerleyişini sürdürüyor.
ABD ile Çin arasında yaşanan gümrük vergileri artışı gerginliği devam ederken, her iki ülkenin Hazine ve Ticaret Bakanlarının Londra'da bir araya geleceği belirtildi.