HAMAS, ABD karar taslağının reddedilmesini takdirle karşıladı

HAMAS, işgalci rejimin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığının derhal durdurulması yönünde açık bir talep içermeyen ABD'nin BM Güvenlik Konseyi'ndeki karar taslağının reddedilmesini takdirle karşıladı.
Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin karar taslağının yanıltıcı bir dil içerdiğine dikkat çekilerek kararın işgalci düşmanın hedefleriyle suç ortaklığı yaptığı belirtildi.
Açıklamada, "ABD'nin halkımıza karşı önyargılı, saldırı projesini reddeden ve uzun süredir devam eden Siyonist imha savaşının derhal durdurulması yönündeki insani ve acil talebi vurgulayan Rusya, Çin ve Cezayir'in tutumunu takdir ediyoruz." ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin, Filistin halkına karşı yürüttüğü savaşta cani Siyonist oluşuma on binlerce kadın, çocuk ve sivilin ölümüne neden her türlü askeri ve siyasi desteği sağladığına işaret edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgalcilerin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehit sayısı son 24 saatte 94 artarak, 58 bin 667'ye yükseldi.
Fransız ordusu, Batı Afrika'da kalıcı asker bulundurduğu son ülke olan Senegal'den çekilme sürecini perşembe günü tamamladı.
Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'ın Pencap eyaletinde meydana gelen aşırı yağışlar ve sel felaketi nedeniyle hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.
Sudan ordusu, Kuzey Darfur eyaletinin başkenti Faşer'e yönelik Hızlı Destek Kuvvetleri (RFS) tarafından gerçekleştirilen saldırıyı püskürttüğünü duyurdu.