HAMAS, Batı Şeria'da siyonist yerleşimci terörüne karşı direniş çağrısında bulundu

İslami direniş hareketi HAMAS, Batı Şeria'da işgal kuvvetlerinin desteğiyle yapılan Siyonist yerleşimci terörüne karşı bölge halkını direnişe çağırdı.
HAMAS, yaptığı açıklamada, Ramallah'ın kuzeydoğusundaki Beytin köyünde terörist yerleşimci milislerin işgal askerlerinin vandalizmi ve vatandaşların mülklerinin yakılması sırasında korunduğunu belgeleyen sahnelerin, bu barbarca saldırıların faşist işgal hükümeti tarafından denetlenen organize ve sistematik bir operasyon olduğunun açık kanıtı olduğunu vurguladı.
Açıklamada, "Faşist işgal ordusunun rolü, Filistin topraklarını ele geçirmeyi ve Yahudileştirmeyi ve halkını oradan sürmeyi amaçlayan Siyonist gündemlerin uygulanmasında aşırılık yanlısı yerleşimci sürülerini tamamlıyor." denildi.
Filistin halkına çağrıda bulunulan açıklamada, "Halkımıza, devrimci gençlerimize ve Batı Şeria'daki kahraman direnişçilerimize, işgal ordusu ve yerleşimci milislerle çatışmalarını tırmandırmaya, halkımıza ve topraklarımıza karşı işledikleri suçların bedelini ödetmeye çağırıyoruz." ifadelerine yer verildi.
HAMAS, ayrıca uluslararası toplumu ve Birleşmiş Milletler'i bu barbarca davranışı kınamaya ve kasabalarında, evlerinde ve çiftliklerinde barışçıl insanlara karşı suç ve ihlalleri işleyen faşist yerleşimci hükümetten hesap sormak için çalışmaya çağırdı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Almanya Başbakanı Friedrich Merz, ülkenin Gazze'de kullanılabilecek askeri teçhizatın ihracatına "başka bir duyuruya kadar" izin vermeyeceğini söyledi.
Çin’de son iki gündür devam eden yoğun yağışlar, ani sel ve heyelanlara neden oldu; yaşanan felaketlerde 10 kişi öldü, 33 kişiden ise haber alınamıyor
İngiltere Başbakanı Keir Starmer, işgalci rejimin Gazze'ye yönelik saldırıyı tırmandırma politikasını yeniden gözden geçirmeye çağırdı ve daha fazla kan dökülmesi ve barış umutlarının azalması konusunda uyardı.
ABD Hazine Bakanlığı, yaptırımları delmek ve gelir elde etmekle suçladığı 18 İranlı kişi ve kuruluşa yaptırım kararı aldığını duyurdu.