HAMAS: Çocukların açlıktan ölmesi uluslararası toplumun görevini yerine getirmediğinin ilanıdır

HAMAS, Gazze'de 13 çocuğun açlık ve susuzluk nedeniyle ölmesinin, uluslararası toplumun ve BM'nin görevlerini yerine getirmediğinin ilanı olduğunu vurguladı.
HAMAS, yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, Gazze şehri ve kuzey bölgelerde yaklaşık 13 çocuğun yetersiz beslenme ve açlık nedeniyle hayatını kaybettiğini aktardı.
Bu durumun, uluslararası toplumun ve Birleşmiş Milletler'in, çocukları açlıktan korumak konusunda üzerine düşen görevleri yerine getirmediğinin, insanlık ayıbı ve modern çağda tehlikeli bir emsal teşkil ettiğinin ilanı olduğunu vurgulayan HAMAS, şunları kaydetti:
"Birleşmiş Milletlere ve uluslararası yardım kuruluşlarına, Gazze Şeridi'ndeki çocukların ve sivillerin kurtarılması için acilen harekete geçme çağrımızı yineliyoruz.
Özellikle Gazze ve kuzey bölgelerde, uluslararası hukuk ve insani değerleri hiçe sayarak Filistin halkımıza soykırım ve etnik temizlik uygulayan cani siyonist işgalin emirlerine boyun eğilmemesi, artan kıtlık felaketini önlemek için gıda ve tıbbi yardımı mümkün olan en kısa sürede ulaştırmak için çeşitli yollara gidilmesine çağırıyoruz." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (UNOCHA), işgal rejiminin 2 aydır tüm insani yardım ve tıbbi malzemelerin girişlerini engellemesiyle Gazze'de gıda stoklarının çoğunlukla tükendiğini ve suya erişimin imkansız hale geldiğini belirtti.
Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu’nun “Conscience” gemisine Malta açıklarında düzenlenen saldırıyı kınadı.
Yemen'deki direniş hareketi Ensarullah, işgal altındaki Hayfa'da siyonist düşmanın "hayati hedeflerinden" birini daha hipersonik balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu.
Şili ve Arjantin açıklarında meydana gelen şiddetli depremin ardından oluşan tsunaminin, ülkenin Antarktika üslerinin bulunduğu Antarktika kıyılarına önümüzdeki iki saat içinde ulaşması bekleniyor.