HAMAS: Gazze'deki soykırım dünya barışını tehdit ediyor

İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Siyasi Büro Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da Filistin davasının destekçileri ile işgalci katiller arasında yaşanan olayları değerlendirdi.
Ebu Zuhri, Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da Filistin davasının destekçileri ile işgalci katiller arasında yaşananların, işgalcilerin Gazze Şeridi’nde gerçekleştirmeye devam ettiği soykırımın bu tür olaylara yol açabileceğini gösterdiğini söyledi.
Ebu Zuhri, “Amsterdam olayları gösterdi ki, uluslararası toplum sorumlularını cezalandırmak için müdahale etmediği sürece Gazze Şeridi’ndeki soykırımın canlı yayında devam etmesi bu tür beklenmedik sonuçlara yol açabilir.” dedi.
Ebu Zuhri, işgalci katillerin Gazze Şeridi’nde gerçekleştirdiği soykırıma son vermesinin insan haklarına saygının, dünya ve bölge barışını ve güvenliğini sağlamanın temel faktörlerinden biri olduğuna işaret etti.
Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da işgalci futbol takımı Maccabi Tel Aviv taraftarlarının Filistin bayraklarını parçalamaları ve taşkınlık yapmaları üzerine, Filistin'de yaşanan soykırıma tepki gösterenler, işgalcileri vurmuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgalcilerin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehit sayısı son 24 saatte 94 artarak, 58 bin 667'ye yükseldi.
Fransız ordusu, Batı Afrika'da kalıcı asker bulundurduğu son ülke olan Senegal'den çekilme sürecini perşembe günü tamamladı.
Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'ın Pencap eyaletinde meydana gelen aşırı yağışlar ve sel felaketi nedeniyle hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.
Sudan ordusu, Kuzey Darfur eyaletinin başkenti Faşer'e yönelik Hızlı Destek Kuvvetleri (RFS) tarafından gerçekleştirilen saldırıyı püskürttüğünü duyurdu.