HAMAS, "Generaller Planını" boşa çıkarmak için yoğun temaslarda bulunuyoruz
Filistin'deki İslami direniş hareketi HAMAS, işgal rejiminin "Generaller Planını" boşa çıkarmak ve Gazze'deki katliamları durdurmak için Türkiye dahil bazı ülkelerle yoğun temaslarda bulunduklarını bildirdi.
HAMAS yetkilileri, işgalci kuvvetlerin planlarını boşa çıkarmak, Gazze Şeridi'nde özellikle kuzeyde, uygulanan soykırım ve katliamları durdurmak amacıyla yoğun siyasi ve diplomatik temaslar başlattı.
Hareketten yapılan açıklamaya göre HAMAS yetkilileri, gerçekleştirdiği ve halen sürdürdüğü siyasi temaslar sırasında, "Generaller Planının" uygulanmasının yol açacağı zorunlu göç ve yıkıma karşı uyarıda bulundu.
Her gün gerçekleşen katliamların boyutuna dikkat çeken HAMAS, işlenen vahşetin, insanlığın hayal edebileceği en korkunç terör, soğukkanlılıkla çocukların ve kadınların öldürülmesi, 150 bin kişinin sistematik olarak yerinden edilmesi, gıda, ilaç ve su gibi temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması, özellikle hastaneler olmak üzere tüm altyapının yok edilmesi olduğunu belirtti.
Bu kapsamda, HAMAS yetkililerinden heyetlerin şu anda Türkiye, Katar ve Rusya’yı ziyaret ettiği, ayrıca, Mısır, Birleşmiş Milletler ve İran ile de temaslar kurduğu ifade edildi.
Görüşmelerin, bölgedeki diğer ülkelerin liderleri ve yetkilileriyle de sürdürülmesinin planlandığını belirtilen açıklamada HAMAS, medya kuruluşlarını, bu bölgede her gün yoğun bir şekilde işlenen işgal suçlarını ortaya çıkarmaya çağırdı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Moldova Enerji Bakanı Dorin Junghietu, "Ucuz gaz dönemi bitti" derken, bakanlığın internet sitesinde vatandaşların "yoğun saatlerde elektrik kullanmamasını" öneren bir çağrı metni yayınlandı.
ABD Başkanı Donald Trump'ın arabuluculuğunda Ruanda ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti arasında barış anlaşması imzalandı.
İran’ın Hürmüz Boğazı'nda Nazaat Adaları bölgesinde iki gün sürecek deniz tatbikatı başlattığı bildirildi.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Karadeniz’de uluslararası sularda iki gemiye düzenlenen saldırıyı “terör eylemi” olarak nitelendirerek, Ukrayna’nın bölgedeki güvenliği hedef alarak krizi derinleştirdiğini söyledi ve “Bunun bir bedeli olacak” ifadeleriyle Moskova’nın karşılık vermeye hazırlandığını bildirdi.